Κόσμος

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος «δείχνει τα δόντια» του – Ταυτόχρονες φονικές επιθέσεις με θύματα στρατιώτες του καθεστώτος

Δεκαπέντε φιλοκυβερνητικοί μαχητές σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία, σε ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον τριών στρατιωτικών θέσεων που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος στη συριακή έρημο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους αιφνιδίασαν τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και ομάδες που συνεργάζονται μαζί τους, στα ανατολικά της επαρχίας Χομς στη Συρία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 15 άνθρωποι.

Τα κρατικά συριακά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν κάνει καμία αναφορά σε επιθέσεις μέχρι στιγμής.

Μολονότι η οργάνωση ηττήθηκε το 2019 στη Συρία, μέλη του Ισλαμικού Κράτους έχουν καταφύγει στην έρημο και από εκεί εξαπολύουν φονικές επιθέσεις, με στόχο κυρίως τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις και τους Κούρδους συμμάχους της Ουάσινγκτον.

Στην προηγούμενη επίθεσή τους, στις 19 Απριλίου, σκοτώθηκαν 28 Σύροι στρατιώτες στην επαρχία Χομς. Τα περισσότερα από τα θύματα ανήκαν στην Ταξιαρχία Αλ Κοντς, που περιλαμβάνει και Παλαιστίνιους μαχητές, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στη Φλόριντα – «Θα έχουμε συμφωνία και θα είναι ισχυρή» είπε μπαίνοντας ο Αμερικανός πρόεδρος
«Είχαμε τις διαφορές μας αλλά έχουμε προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις, με τη βοήθεια του προέδρου θα προχωρήσουμε στην συμφωνία», είπε μπαίνοντας, ο Ουκρανός πρόεδρος
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ντόναλντ Τραμπ