Κόσμος

Συρία: Τουλάχιστον 64 νεκροί σε μάχες ανάμεσα σε αντάρτες και Κούρδους!

Τουλάχιστον 64 μαχητές έχουν σκοτωθεί από χθες Τετάρτη σε συγκρούσεις ανάμεσα σε οργανώσεις ανταρτών και κουρδικές δυνάμεις στο βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού της βόρειας Συρίας, ανέφερε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσε ο διευθυντής αυτής της ΜΚΟ, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, 53 αντάρτες –στην πλειονότητά τους ισλαμιστές– και 11 μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (αραβοκουρδική συμμαχία) σκοτώθηκαν σε μάχες στην περιοχή της Ταλ Ριφάατ, μιας πόλης που ελέγχεται από τους Κούρδους της Συρίας.

Οι αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση χθες εναντίον της περιοχής αλλά απωθήθηκαν από τους Κούρδους. Φωτογραφίες οι οποίες διανεμήθηκαν μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter απεικονίζουν σορούς νεκρών ανταρτών στην πόλη Αφρίν, που ελέγχεται από τους Κούρδους.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ανταρτών που έχει καταγραφεί πως χάνουν τη ζωή τους σε μάχες εναντίον Κούρδων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η κυβέρνηση Τραμπ δημοσιοποιεί χιλιάδες απόρρητα έγγραφα για τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στις ΗΠΑ το 1968
Οι 230.000 σελίδες των αρχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα προέρχονται κυρίως από την έρευνα του FBI για τα ταξίδια στο εξωτερικό του φερόμενου ως δολοφόνου του Κινγκ, και την κατάθεση συγκρατουμένου του
Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ αγκαλιάζεται από τη σύζυγό του Κορέτα Σκοτ Κινγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο νοσοκομείο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, όπου αναρρώνει από τραύμα από μαχαίρι μετά από επίθεση γυναίκας. Αριστερά είναι η μητέρα του, Alberta Williams King
«Ο Τζο Μπάιντεν είχε πάρει υπνωτικά στο debate με τον Τραμπ», λέει ο γιος του Χάντερ – «Έμοιαζε με ελάφι που πάγωσε από τα φώτα»
«Ο Τζο Μπάιντεν, νομίζω, έκανε το πιο ανιδιοτελές πράγμα που γνωρίζω να έχει κάνει οποιοσδήποτε πολιτικός στην ιστορία αυτής της γ@@@@@@@ς χώρας. Αποσύρθηκε για να σώσει το κόμμα».
Ο Τζο Μπάιντεν