Κόσμος

Σύζυγος Μπόρις Τζόνσον: Έχω κλάψει για το μίσος των ΛΟΑΤ+

Η σύζυγος του Βρετανού πρωθυπουργoύ Μπόρις Τζόνσον Κάρι, προέτρεψε τους Συντηρητικούς να αγωνιστούν για τα δικαιώματα των διαφυλικών ατόμων, θέτοντας την υποστήριξή της σε έναν αγώνα που έχει αρχίσει να διχάζει όλο και περισσότερο το κόμμα σύμφωνα με τον Guardian.

Σε μια σπάνια δημόσια παρέμβαση, η σύζυγος του πρωθυπουργού η οποία εργάζεται ως περιβαλλοντική ακτιβίστρια και είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της, μίλησε για την σημασία της υπεράσπισης των δικαιωμάτων αυτών των ανθρώπων.

Επισήμανε ότι είναι «γεγονός» τα ΛΟΑΤ+ άτομα να υφίστανται εγκλήματα μίσους λόγω της ταυτότητας φύλου και της σεξουαλικότητάς τους. Και πρόσθεσε ότι υπάρχει «ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε» για την αντιμετώπιση των σημαντικών διακρίσεων και του στίγματος που αντιμετωπίζουν.

Η πρόεδρος της ομάδας των ΛΟΑΤ+ Συντηρητικών, Elena Bunbury, επιτέθηκε στους αντιπροσώπους του συνεδρίου, οι οποίοι, όπως υποστήριξε, «έθεσαν υπό αμφισβήτηση» τα δικαιώματα των τρανς.

Η Τζόνσον εξέφρασε την υποστήριξή της σημειώνοντας: «Είτε είστε ΛΟΑΤ+ είτε σύμμαχος όπως εγώ, δεσμευόμαστε στην ισότητα και στην αποδοχή για όλους, όποιος κι αν είστε και όποιον κι αν αγαπάτε. Παρ’ όλη την πρόοδο που έχουμε κάνει ως κοινωνία, η ΛΟΑΤ+ κοινότητα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το στίγμα, την παρενόχληση και τις διακρίσεις, ενώ τα εγκλήματα μίσους εξακολουθούν να είναι γεγονός. Άκουσα η ίδια από θύμα ενός τέτοιου εγκλήματος και έκλαψα πολύ. Σε όλο τον κόσμο το να είσαι ΛΟΑΤ+ εξακολουθεί να αποτελεί έγκλημα σε 71 χώρες. Σε 11 χώρες τιμωρείται με θάνατο, μόνο και μόνο επειδή είσαι αυτός που αγαπάς. Είναι στο χέρι όλων μας να σηκωθούμε και να το πούμε όσο πιο δυνατά μπορούμε», είπε η Κάρι Τζόνσον.

Η εμφάνιση της Τζόνσον στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Stonewall, ήταν σημαντική δεδομένου ότι η υπουργός ισότητας, Λιζ Τρας προέτρεψε τις κυβερνητικές υπηρεσίες να εγκαταλείψουν το πρόγραμμα «Diversity Champions» της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ιστορική ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ σε αποθεωτικό κλίμα στην Κνεσέτ: H νέα αυγή της Μέσης Ανατολής – Ηττήθηκαν οι δυνάμεις του χάους
Επί 1 ώρα μιλούσε ο αμερικανός πρόεδρος - Αποθεωτικό το κλίμα μέσα στην αίθουσα, τον χειροκροτούσαν όλοι όρθιοι - Το Ισραήλ θα τον προτείνει για Νόμπελ Ειρήνης
Ο Ντόναλντ Τραμπ στην Κνεσέτ
Γάζα: Η ΕΕ χαιρετίζει την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων – «Θα χρηματοδοτήσουμε την ανοικοδόμηση της Γάζας» δηλώνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Η Ευρωπαϊκή Ένωση χαιρέτισε την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων από τη Χαμάς, αποδίδοντας παράλληλα εύσημα στον καθοριστικό ρόλο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε αυτή τη διπλωματική πρόοδο
Διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ για την απελευθέρωση των ομήρων
Η Γερμανία προειδοποιεί: «Η Ρωσία δεν θα διστάσει απευθείας σύγκρουση με το ΝΑΤΟ - Ήδη δεχόμαστε πυρά»
«Στόχος του Ρώσου προέδρου είναι η οικονομικά ανώτερη Ευρώπη να βρεθεί εξαρτημένη από τη Μόσχα» τόνισε ο επικεφαλής των γερμανικών ομοσπονδιακών μυστικών υπηρεσιών
Stealth μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-35 2
Νετανιάχου στην Κνεσέτ: Ο Τραμπ είναι ο μεγαλύτερος φίλος που είχε ποτέ στον Λευκό Οίκο το Ισραήλ – «Ειρήνη δια της ισχύος»
«Δεν έχω δει Αμερικανό πρόεδρο να κινείται με τόση αποφασιστικότητα και σθένος όπως ο Τραμπ» - Ο Νετανιάχου δεν θα μεταβεί στην Αίγυπτο στη σύνοδο στο Σαρμ ελ Σέιχ
SAUL LOEB