Κόσμος

Τα νοσοκομεία στη Γερμανία κινδυνεύουν από… επιθέσεις χάκερ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Tα νοσοκομεία της Γερμανίας ενδέχεται να κινδυνεύουν από επιθέσεις χάκερ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας (BSI), Άρνε Σένμπομ. Παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί στις ΗΠΑ και την Ιρλανδία.

«Υπάρχει μεγάλη απειλή για τα νοσοκομεία» είπε ο Άρνε Σένμπομ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Die Zeit. Υπενθύμισε ότι τα νοσοκομεία της Γερμανίας έχουν στοχοποιηθεί από χάκερ στο παρελθόν ενώ συμφώνησε με έναν άλλον ειδικό της BSI, τον Ντιρκ Χέγκερ, ότι δεν υπάρχουν παρόμοιες ανησυχίες για την ασφάλεια άλλων κρίσιμων υποδομών, όπως για παράδειγμα των μονάδων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τον Σένμπομ, η BSI ανέπτυξε μια σειρά κανόνων για να ενισχύσει την κυβερνοασφάλεια των νοσοκομείων, όμως θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι να τεθούν σε εφαρμογή.

Στις 14 Μαΐου ο οργανισμός δημόσιας υγείας της Ιρλανδίας (HSE) ανακοίνωσε ότι το δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών του δέχτηκε επίθεση από χάκερ οι οποίοι ζητούσαν λύτρα ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Η ιρλανδική κυβέρνηση αρνήθηκε να πληρώσει το ποσό.

Στις ΗΠΑ έχουν σημειωθεί τέτοιες επιθέσεις σε υποδομές, με πιο πρόσφατη εκείνη στο δίκτυο της εταιρείας μεταφοράς καυσίμων Colonial Pipelines.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ «τραπέζωσε» την αφρόκρεμα της παγκόσμιας τεχνολογίας από τον Έλον Μασκ μέχρι τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ
Το παρών έδωσαν ακόμη ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Σούνταρ Ποτσάι, ο ιδρυτής της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ, ο πρόεδρος της OpenAI, Γκρεγκ Μπρόκμαν και ο CEO της Anthropic, Ντάριο Αμοντέι
Ο Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε στον Λευκό Οίκο τα κορυφαία ονόματα της τεχνολογίας
Λίντσεϊ Κλάνσι: Ανατροπή από την υπεράσπιση μετά το αδιέξοδο στη δίκη για τον θάνατο των 3 παιδιών της – «Πού είναι τα αποδεικτικά στοιχεία;»
Ο δικηγόρος της 36χρονης μητέρας αμφισβητεί πλέον ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να τη συνδέουν με τους θανάτους των τριών παιδιών της - Τι απαντά η εισαγγελέας
Η Λίτσει Κλάνσι