Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

«Τα παιδιά μολύνονται με κορονοϊό το ίδιο με τους ενήλικες»

«Τα παιδιά μολύνονται με κορονοϊό το ίδιο με τους ενήλικες»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Τα παιδιά μολύνονται το ίδιο συχνά με τους ενήλικες με κορονοϊό, είναι το συμπέρασμα έρευνας που έγινε με μαζικά τεστ σε σχολεία της Αυστρίας και προδημοσιεύεται από το περιοδικό «Der Spiegel».

«Τα σχολεία δεν αποτελούν νησί των ευλογημένων. Αν δεν τα κλείσουμε, τότε διατρέχουμε σημαντικό κίνδυνο», δηλώνει χαρακτηριστικά στο περιοδικό ο καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης Μίχαελ Βάγκνερ και τονίζει ότι θα πρέπει κατόπιν να γίνει ειλικρινής ενημέρωση σχετικά με τις συνέπειες που θα έχει το κλείσιμο των σχολείων στη μετάδοση του ιού.

Click4More: «Θρίαμβος»! Τι δείχνουν τα πλήρη επιστημονικά αποτελέσματα για το εμβόλιο της Pfizer

Επιπλέον, επισημαίνει ο κ. Βάγκνερ, αυτό μπορεί να λειτουργήσει μόνον εφόσον και ο γενικός πληθυσμός εγκαταλείψει πολλές από τις καθημερινές του συνήθειες, οι οποίες θεωρούνται «υψηλού κινδύνου».

Τα παιδιά, εξηγεί ο Αυστριακός μικροβιολόγος, αντανακλούν την επιδημιολογική κατάσταση του περιβάλλοντός τους. «Επειδή ωστόσο είναι συνήθως ασυμπτωματικά, ελέγχονται και λιγότερο με τεστ», τονίζει, υπάρχουν πιθανότατα πάρα πολλές περιπτώσεις άγνωστων και μη καταγεγραμμένων κρουσμάτων. Προκειμένου να ρίξει φως σε αυτή ακριβώς την παράμετρο, ο κ. Βάγκνερ έκανε μαζικά τεστ σε σχολεία, σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια του Γκρατς, του Λιντς και του Ίνσμπρουκ και μέχρι τώρα, το κεντρικό συμπέρασμα είναι ότι «τα παιδιά κάτω των 14 ετών μολύνονται με την ίδια συχνότητα όπως και οι δάσκαλοί τους, όπως δηλαδή οι ενήλικες».

Ανάλογες έρευνες – με παρόμοια συμπεράσματα – έχουν ως τώρα γίνει τόσο στην Βαυαρία όσο και στο Βερολίνο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις