Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Ταϊλάνδη: Εβγαλε βόλτα το λιοντάρι της με το αυτοκίνητο και συνελήφθη

Ταϊλάνδη: Εβγαλε βόλτα το λιοντάρι της με το αυτοκίνητο και συνελήφθη

Ένα άκρως περίεργο περιστατικό σημειώθηκε στην Ταϊλάνδη και τον «πρωταγωνιστικό ρόλο» είχε ένα λιοντάρι

Συγκεκριμένα κατηγορίες απαγγέλθηκαν εις βάρος μιας γυναίκας στην Ταϊλάνδη για παράνομη κατοχή ενός μικρού λιονταριού, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, μετά την προβολή βίντεο στο ίντερνετ που έγινε ανάρπαστο το οποίο δείχνει το λιονταράκι μέσα σε μια Bentley σε δρόμο τουριστικής πόλης.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για το βίντεο, το οποίο είχε πάνω από 2,6 εκατομμύρια προβολές στο ίντερνετ. Σε αυτό φαινόταν ένα λιονταράκι μέσα σε μια λευκή Bentley που κυκλοφορούσε στους δρόμους της δημοφιλούς στους ταξιδιώτες πόλης Πατάγια.

Η Σαουανγκίτ Κοσουγκνέρν κατηγορείται ότι παραβίασε το νόμο για το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους «έχοντας στην κατοχή της χωρίς άδεια ζώο προστατευόμενου είδους», διευκρινίζει η αστυνομία στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook.

«Την συλλάβαμε βάσει του νόμου περί προστασίας των άγριων ζώων του 2019», προσθέτει.

Βάσει του νόμου, στην Ταϊλανδέζα μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως και 100.000 μπατ (περίπου 2.600 ευρώ) και ποινή φυλάκισης ενός έτους.

 

Η Σαουανγκίτ δήλωσε στην αστυνομία ότι αγόρασε το λιονταράκι από μια άλλη γυναίκα έναντι 250.000 μπατ, αλλά δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει επίσημο έγγραφο για την αγορά του ελλείψει πληροφοριών για το φύλο του ζώου.

Η ίδια είπε ότι το κρατούσε σε σπίτι που νοίκιαζε από έναν υπήκοο της Σρι Λάνκα. Αυτός, ο οποίος φαίνεται στο βίντεο να οδηγεί την Bentley, απελάθηκε στη χώρα του, σύμφωνα με την υπηρεσία Εθνικών Πάρκων και Άγριας Ζωής

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις