Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ταϊλάνδη: Στους 38 ο αριθμός των νεκρών – «Άρχισε να σφάζει παιδιά» ο δράστης

Ταϊλάνδη: Στους 38 ο αριθμός των νεκρών – «Άρχισε να σφάζει παιδιά» ο δράστης

Στους 38 ανήλθαν οι νεκροί – μεταξύ των οποίων 22 παιδιά – μετά την αιματηρή επίθεση με όπλο και μαχαίρι στον παιδικό σταθμό στην Ταϊλάνδη. Ο δράστης πυροβόλησε και σκότωσε τη σύζυγο και το παιδί του στο σπίτι τους πριν αυτοκτονήσει, όπως ανακοίνωσαν αξιωματικοί της αστυνομίας.

Η αστυνομία ταυτοποίησε τον δράστη που αιματοκύλησε τον παιδικό σταθμό στην Ταϊλάνδη, ως πρώην μέλος των δυνάμεών της, ο οποίος είχε αποπεμφθεί από την υπηρεσία του πέρυσι για λόγους που σχετίζονται με ναρκωτικά.

Ο άνδρας είχε παρευρεθεί σε ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο για κατηγορίες περί ναρκωτικών πριν ανοίξει πυρ στον παιδικό σταθμό, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στον τηλεοπτικό σταθμό ThaiPBS. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης είχε πάει να πάρει το παιδί του από τον παιδικό σταθμό αλλά άνοιξε πυρ όταν δεν το βρήκε εκεί.

Ο Τσακραπάτ Γουιτσιτβαΐντια, αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, ανέφερε ότι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως ο ένοπλος κρατούσε επίσης μαχαίρι στην επίθεση στην Ουτάι Σαουάν, μια πόλη σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Μπανκόγκ, στην επαρχία Νονγκ Μπούα Λάμπου.

«Άρχισε να πυροβολεί, να σφάζει, να σκοτώνει παιδιά»

Ο δράστης, ηλικίας 34 ετών, οπλισμένος με τουφέκι, πιστόλι και μαχαίρι, άνοιξε πυρ στον παιδικό σταθμό, γύρω στις 12.30, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας.

Ο δράστης ήταν ανήσυχος όταν έφθασε στον παιδικό σταθμό, όπου ανακάλυψε ότι το παιδί του δεν ήταν εκεί και έφυγε. Στη συνέχεια πυροβόλησε κατά περαστικών και τους χτύπησε με αυτοκίνητό του, δήλωσε ο Παϊσάν Λουεσομπόν, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης στο δίκτυο ThaiPBS, ότι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως είδαν τον δράστη να χρησιμοποιεί μαχαίρι και όπλο. «Άρχισε να πυροβολεί, να σφάζει, να σκοτώνει παιδιά στον παιδικό σταθμό της Ουτάι Σαουάν», δήλωσε ο ίδιος.

«Βρισκόταν ήδη σε ένταση και όταν δεν μπορούσε να βρει το παιδί του συγχύστηκε ακόμα περισσότερο και άρχισε να πυροβολεί», δήλωσε ο Παϊσάν, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του με αυτοκίνητο και σκότωσε τη γυναίκα και το παιδί του πριν αυτοκτονήσει.

Περίπου 30 παιδιά βρίσκονταν στον παιδικό σταθμό όταν ο ένοπλος εισήλθε στον χώρο, λιγότερα από ό,τι συνήθως, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις κράτησαν πολύ κόσμο κλεισμένο στα σπίτια του, δήλωσε στο Reuters η Τζιντάπα Μπονσόμ, αξιωματούχος των τοπικών αρχών, η οποία εκείνη την ώρα εργαζόταν σε κοντινό γραφείο.

«Ο δράστης ήλθε περίπου την ώρα του μεσημεριανού γεύματος και πυροβόλησε πρώτα τέσσερα ή πέντε μέλη του προσωπικού στον παιδικό σταθμό», δήλωσε η Τζιντάπα. «Στην αρχή, ο κόσμος νόμιζε ότι πρόκειται για βεγγαλικά», είπε η ίδια.

«Είναι πραγματικά σοκαριστικό. Φοβηθήκαμε πάρα πολύ και τρέξαμε να κρυφτούμε μόλις καταλάβαμε ότι ήταν πυροβολισμοί. Τόσα πολλά παιδιά σκοτώθηκαν, δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο».

Στη συνέχεια ο δράστης εισέβαλε σε ένα κλειδωμένο δωμάτιο όπου κοιμούνταν παιδιά, δήλωσε η Τζιντάπα. Η ίδια δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο δράστης σκότωσε εκεί παιδιά με μαχαίρι, προσθέτοντας ότι μια δασκάλα που ήταν οκτώ μηνών έγκυος επίσης σκοτώθηκε με μαχαίρι.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται σεντόνια να καλύπτουν τα πτώματα παιδιών που κείτονταν σε λίμνες αίματος στο κέντρο της πόλης Ουτάι Σαουάν.

«Σοκαρισμένος» ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Πραγιούτ Τσαν-ότσα, σε ανάρτησή του στο Facebook, έκανε λόγο για ένα «σοκαριστικό» περιστατικό, και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Έδωσα εντολή στον αρχηγό της αστυνομίας να ταξιδέψει άμεσα στο σημείο για να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες και σε όλους τους αρμόδιους φορείς να προσφέρουν άμεσα ανακούφιση σε όλους όσοι έχουν επηρεαστεί», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις