Κόσμος

Ταυτίζεται με την Γκρέτα Τούνμπεργκ ο Τζαστίν Τριντό!

«Συμφωνεί απόλυτα» με τη 16χρονη ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ δηλώνει ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό. Είχε διατυπώσει την εκτίμηση, πριν από μια κινητοποίηση για το κλίμα στο Μόντρεαλ, όπου θα συμμετάσχει κι η ίδια, ότι ο Καναδάς «δεν κάνει αρκετά» για το περιβάλλον.

«Συμφωνώ απόλυτα. Θα κάνουμε περισσότερα» διαβεβαίωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Τριντό, αφού συναντήθηκε με τη νεαρή ηγερία της μάχης εναντίον της πολιτικής αδράνειας μπροστά στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

«Αυτό ακριβώς θα κάνουμε» υποσχέθηκε ο Τζάστιν Τριντό, επισημαίνοντας ότι είναι «πολύ χαρούμενος για τον τόνο» και τον τρόπο «προσέγγισης» που υιοθετεί η Γκρέτα Τούνμπεργκ «για να πιέσει να κάνουμε περισσότερα, περιλαμβανομένου εμού».

Κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στο Μόντρεαλ, ο πρωθυπουργός του Καναδά δεσμεύτηκε να φυτέψει δύο δισεκατομμύρια δέντρα σε διάστημα 10 ετών, εφόσον η κυβέρνησή του επανεκλεγεί στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Οκτωβρίου.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν στις πορείες που θα πραγματοποιηθούν σε περισσότερες από 80 πόλεις στον Καναδά, όμως η διαδήλωση στο Μόντρεαλ αναμένεται να είναι η ογκωδέστερη.

Σχολεία και πανεπιστήμια ακύρωσαν τα μαθήματά τους επιτρέποντας στους μαθητές και φοιτητές να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά της, η Γκρέτα Τούνμπεργκ επισήμανε μιλώντας σε δημοσιογράφους πως είπε στον Τριντό ό,τι ακριβώς λέει σε όλους τους ηγέτες:

«Το μήνυμά μου προς όλους τους πολιτικούς σε ολόκληρο τον κόσμο είναι το ίδιο: Απλά ακούστε μας και αναλάβετε δράση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα «γυρνάει» η συνεργός του Τζέφρι Επστάιν, Γκισλέιν Μάξγουελ: Θα μιλήσει αν λάβει χάρη από τον Ντόναλντ Τραμπ
Στο παρελθόν η 64χρονη Μάξγουελ διαβεβαίωσε ότι ο πρώην σύντροφός της δεν διατηρούσε καμία «λίστα πελατών» και ότι η ίδια δεν γνώριζε αν είχε εκβιάσει κάποιες σημαντικές προσωπικότητες
Ghislaine Maxwell
Νορβηγία: Στη δίνη του σκανδάλου Επστάιν η μισή πολιτική και διπλωματική ελίτ – Είχε απλώσει πλοκάμια παντού ο Αμερικανός παιδόφιλος
Ο Επστάιν, είχε μεταβιβάσει το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων στα δύο παιδιά της Γιουλ και του συζύγου της, του διπλωμάτη Τέργε Ροντ-Λάρσεν
Η Μόνα Γιουλ στον ΟΗΕ
Υπό πίεση ο Στάρμερ λόγω του σκανδάλου Επστάιν: Παραιτήθηκε και ο διευθυντής επικοινωνίας του Τιμ Άλαν, μετά τον προσωπάρχη του
Μέσα σε διάστημα 24 ωρών, ο Κιρ Στάρμερ έχασε δύο κορυφαία μέλη του επιτελείου του - Παραίτηση Στάρμερ ζητά ο ηγέτης των Σκωτσέζων Εργατικών
Κιρ Στάρμερ