Κόσμος

Τεταμένο το κλίμα στη Γαλλία! Νέες απεργίες και διαδηλώσεις για τις 10 Δεκεμβρίου

Καζάνι που βράζει θυμίζει η Γαλλία με τα συνδικάτα να αντιδρούν στην μεταρρύθμιση συνταξιοδοτικού συστήματος. Καλούν σε νέες απεργίες και διαδηλώσεις την Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου

Το συντονιστικό όργανο των συνδικάτων και τέσσερις οργανώσεις νεολαίας στη Γαλλία κάλεσαν για μια νέα ημέρα απεργιών και διαδηλώσεων την προσεχή Τρίτη κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος που ‘κατέβασε’ τουλάχιστον 800.000 ανθρώπους στους δρόμους την Πέμπτη (5.12.2019).

«Όλοι στους δρόμους στις 10 Δεκεμβρίου για μια νέα ημέρα κινητοποιήσεων όλων των επαγγελμάτων», δήλωσε η Κατρίν Περέ, συνομοσπονδιακή γραμματέας του συνδικάτου CGT έπειτα από μια συνάντηση του συντονιστικού οργάνου των γαλλικών συνδικάτων, που θα συνέλθει εκ νέου την Τρίτη για να αποφασίσει για τη συνέχεια της κινητοποίησης.

«Είμαστε αποφασισμένοι, δεν είναι ένα κίνημα μερικών ημερών», είπε η Μπερναντέτ Γκρουαζόν, γενική γραμματέας της FSU, της μεγαλύτερης ομοσπονδίας εκπαιδευτικών, ένα επάγγελμα όπου καταγράφεται ιδιαίτερη κινητοποίηση.

«Υπάρχουν AG (γενικές συνελεύσεις) παντού στη Γαλλία. Στις μεταφορές, αυτό το Σαββατοκύριακο, οι μισθωτοί δεν χαρίζουν τίποτα. Η μπάλα είναι στο γήπεδο της κυβέρνησης», είπε ακόμη η Κατρίν Περέ, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση δεν «υπολόγισε το εύρος της κοινωνικής κινητοποίησης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έπεσε λίγο μετά την απογείωση στην Τουρκία το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού της Λιβύης - Νεκρός ο Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ Χαντάντ
«Λάβαμε ειδοποίηση για αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους κοντά στην Haymana, ωστόσο δεν ήταν δυνατή η επαναφορά της επικοινωνίας με το αεροσκάφος μετά από αυτό» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών
Defence Ministry 49