Κόσμος

Θα πετάξουν στη θάλασσα τα μολυσμένα νερά της Φουκουσίμα!

Στη θάλασσα θα καταλήξει το νερό που είχε μολυνθεί από ραδιενεργές ουσίες όταν σημειώθηκε το δυστύχημα στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στη Φουκουσίμα το 2011. Αυτό αποφάσισε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας.

Πριν καταλήξει στη θάλασσα, το νερό από τη Φουκουσίμα έχει υποστεί επεξεργασία, μετέδωσαν το πρακτορείο ειδήσεων Jiji και άλλα ιαπωνικά ΜΜΕ.

Οριστική, επίσημη απόφαση αναμένεται να ληφθεί εντός του μήνα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Η εταιρεία Tokyo Electric — ή TEPCO — είχε αποθηκεύσει πάνω από ένα εκατομμύριο τόνους νερού μολυσμένου από τη ραδιενέργεια μετά την καταστροφή στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Φουκουσίμα, που προκάλεσαν ο ισχυρός σεισμός και το τσουνάμι το οποίο ακολούθησε το 2011.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πούτιν για τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια: «Οι Ευρωπαίοι είναι ληστές, θα έχουν σοβαρές συνέπειες» - Δείτε live
Δηλώνει έτοιμος να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και τονίζει πως το Κίεβο δεν είναι έτοιμο για ειρηνευτικές συνομιλίες - Υποσχέθηκε να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Ρωσίας στα δικαστήρια σχετικά με τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Βλαντιμίρ Πούτιν
12
Ο Πούτιν δηλώνει πρόθυμος να λήξει τον πόλεμο και ρίχνει το «μπαλάκι» στην Ουκρανία: «Δεν είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες»
Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα εδάφη που κατακτά τον τελευταίο καιρό ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία, διαβεβαιώνοντας ότι «προελαύνει σε όλα τα μέτωπα»
Βλαντιμίρ Πούτιν