Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τέλος στο θρίλερ με το Boeing της Air Canada! Προσγειώθηκε στη Μαδρίτη

Τέλος στο θρίλερ με το Boeing της Air Canada! Προσγειώθηκε στη Μαδρίτη

Ενα πραγματικό θρίλερ εξελίχθηκε στη Μαδρίτη με ένα αεροσκάφος της Air Canada.
Παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα και έκανε βόλτες πάνω από το αεροδρόμιο Μπαράχας μέχρι να προσγειωθεί με επιτυχία.
Είχε πρόβλημα στον τροχό και στον κινητήρα.
Συγκλονίζει το μήνυμα του κυβερνήτη του αεροσκάφους που αποδείχθηκε ”τέρας” ψυχραιμίας.

Το θρίλερ με το Boeing  767 στο οποίο επέβαιναν 128 επιβάτες ξεκίνησε δύο ώρες  πριν όταν ο κυβερνήτης ζήτησε να επιστρέψει και να κάνει αναγκαστική προσγείωση στη Μαδρίτη και συγκεκριμένα το αεροδρόμιο Μπαράχας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα τμήμα του συστήματος προσγείωσης του αεροπλάνου έπεσε και μπήκε σε έναν από τους κινητήρες του, ενώ υπήρχε πρόβλημα και στον τροχό.

Από τοτε ξεκίνησε ένα θρίλερ με το αεροσκάφος να κάνει βόλτες πάνω από το αεροδρόμιο για δύο ώρες προσπαθώντας να αδειάσει καύσιμα ώστε να μπορέσει να προσγειωθεί. Τελικά τα κατάφερε με επιτυχία με τα πυροσβεστικά να είναι έτοιμα να επέμβουν, χωρίς ευτυχώς όμως να σημειωθεί φωτιά. Το Boeing 767 της Air Canada τελικά προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ.

Το μήνυμα του κυβερνήτη του αεροσκάφους συγκλονίζει, καθώς παρά το μεγάλο πρόβλημα αποδείχθηκε ”τέρας” ψυχραιμίας, καθώς δεν πανικόβαλε τους επιβάτες. «Αυτή τη στιγμή κατευθυνόμαστε στο αεροδρόμιο Μπαράχας και πρόκειται να φτάσουμε στην Μαδρίτη για να προσγειωθούμε, γιατί όπως γνωρίζετε έχουμε ένα μικρό πρόβλημα με μία… με μία από τις ρόδες του αεροσκάφους κατά την απογείωση».

Κόβουν την ανάσα τα βίντεο που ανέβασε επιβάτης μέσα από το αεροπλάνο που παρουσίασε το πρόβλημα. Δείχνει στρατιωτικά αεροσκάφη να ακολουθούν το Boeing, ενώ έχει εικόνα και μέσα από την καμπίνα των επιβατών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις