Κόσμος

Θρίλερ με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας – Τραυματίστηκε από ουκρανική επίθεση στο Ιζιούμ;

Οργιάζουν τις τελευταίες ώρες οι φήμες πως ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός Βαλέρι Γερασίμοφ τραυματίστηκε μετά από Ουκρανική επίθεση στο Ιζιούμ, στην περιοχή του Χαρκόβου.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, αλλά και άλλες πηγές, Ο Γερασίμοφ τραυματίστηκε στο πόδι, χωρίς πάντως το τραύμα να εγκυμονεί κίνδυνο για τη ζωή του.

gerasimov

Την είδηση μετέδωσε ο σύμβουλος του Ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, Anton Gerashchenko, σημειώνοντας πως η έκρηξη σημειώθηκε στην Ανατολική Ουκρανία, στο Ρωσικό αρχηγείο της περιοχής, στην πόλη Ιζιούμ

Κατά τον σύμβουλο του υπουργείου Εσωτερικών, «ήταν γνωστό πως στο Αρχηγείο βρισκόταν ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Γερασίμοφ, για να συντονίσει την επίθεση στο Σλοβιάνσκ».

«Μεγάλος αριθμός ανώτερων αξιωματικών της Ρωσίας μεταξύ των θυμάτων έχει επιβεβαιωθεί», ανέφερε ο Gerashchenko. 

Ο πρώην δημοσιογράφος και εκδότης στην Ουκρανία, Βίκτωρ Κοβαλένκο έγραψε στο Twitter πως η χθεσινή επίθεση στο Ρωσικό Αρχηγείο του Ιζιούμ είχε σχεδιαστεί ώστε να πληγεί ο «υψηλής αξίας στόχος» ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ρωσικού Στρατού, Στρατηγός Γερασίμοφ.

«Το Κρεμλίνο τον έστειλε εκεί για να εξασφαλίσει μια νίκη ενόψει της παρέλασης της 9ης Μαΐου. Ο Γερασίμοφ ήταν κοντά στην έκρηξη, αλλά τραυματίστηκε», αναφέρει ο Κοβαλένκο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μυστήριος θάνατος στη διαβόητη φυλακή HMP Wakefield στη Βρετανία - Νεκρός ο 33χρονος παιδοκτόνος Κάιλ Μπέβαν, λίγες εβδομάδες μετά τον Ίαν Γουάτκινς
Ο Μπέβαν είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία της 2 ετών Λόλα Τζέιμς, κόρης της συντρόφου του - Τρεις συλλήψεις από τις Αρχές
Ο παιδοκτόνος Κάιλ Μπέβαν
Η Ρωσία ζητά εξηγήσεις από τις ΗΠΑ μετά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για πιθανές πυρηνικές δοκιμές
Η Μόσχα απαιτεί διευκρινίσεις μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου που άφησαν να εννοηθεί επανεκκίνηση των πυρηνικών δοκιμών για πρώτη φορά μετά από τρεις δεκαετίες
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν