Κόσμος

Θρήνος στην Ιταλία: Χείμαρρος φονιάς παρέσυρε στο θάνατο 11 ανθρώπους – video

Το θάνατο 11 ανθρώπων που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου Ραγκανέλο, στο εθνικό πάρκο Πολίνο της Καλαβρίας θρηνεί η Ιταλία. Εξακολουθούν να αγνοούνται ακόμη τουλάχιστον πέντε άνθρωποι.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε χθες (20.08.2018) το απόγευμα όταν μια ομάδα εκδρομέων αιφνιδιάστηκε από την ξαφνική άνοδο της στάθμης των υδάτων, με αποτέλεσμα να τους παρασύρει ο χείμαρρος Ραγκανέλο. Ο προηγούμενος απολογισμός που είχε δοθεί στη δημοσιότητα έκανε λόγο για 10 νεκρούς, αλλά ένας άνδρας που διεσώθη χθες το βράδυ υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, συνολικά 23 άνθρωποι διεσώθησαν, 11 έχασαν τη ζωή τους, ενώ αγνοείται η τύχη τουλάχιστον άλλων πέντε.

italy katolisthisi
Φωτογραφία Reuters

Οι πληροφορίες που έχουν μέχρι στιγμής στη διάθεσή τους οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για δύο ομάδες εκδρομέων που απαρτίζονταν από 18 άτομα η κάθε μία, αλλά οι υπεύθυνοι φοβούνται ότι οι αγνοούμενοι μπορεί να είναι περισσότεροι, καθώς κάποιοι εκδρομείς δεν είχαν εισέλθει στο φαράγγι με επίσημους οδηγούς και δεν είχαν καταγραφεί.

Οι υπηκοότητες των νεκρών και των τραυματιών δεν έχουν γίνει προς το παρόν γνωστές, ωστόσο οι περισσότεροι από τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή είναι Ιταλοί. Από τους 11 νεκρούς, οι έξι είναι γυναίκες και οι πέντε άνδρες.

italy katolisthisi
Φωτογραφία Reuters

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, μεταξύ των 23 που διεσώθησαν βρίσκονται δύο παιδιά, το ένα από τα οποία είναι ένα κοριτσάκι που μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο καθώς παρουσίαζε υποθερμία.

italy katolisthisi
Φωτογραφία Reuters

Στην περιοχή μεταφέρθηκαν εξάλλου ισχυροί προβολείς για να συμβάλουν στις νυχτερινές έρευνες, διευκρίνισε ο επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Κάρλο Τάνσι, ενώ και ελικόπτερα συνέβαλαν στις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για την εξεύρεση επιζώντων κατά τη διάρκεια της νύχτας φωτίζοντας την περιοχή.

“Ένα τρομερά ορμητικό ρεύμα από νερό ήρθε ξαφνικά και δεν είχαμε χρόνο να κάνουμε τίποτα. Εγώ ήμουν τυχερός, ήταν κάτι το απίστευτο, κόλαση”, δήλωσε Ολλανδός εκδρομέας.

Έπειτα από πολλές ώρες ισχυρών βροχοπτώσεων και ανέμων, οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν χθες το βράδυ στην περιοχή αυτή της Καλαβρίας, κοντά στην πόλη Κοσέντσα.

Τα φαράγγια του Ραγκανέλο είναι μια διαδρομή κατάλληλη μόνο για έμπειρους πεζοπόρους, λόγω της τραχύτητας του εδάφους. Για ένα διάστημα μάλιστα είχε απαγορευτεί κάθε πρόσβαση στην περιοχή, όπως υπενθύμισε το ειδησεογραφικό πρακτορείο AGI. Οι τοπικές αρχές ελέγχουν την πρόσβαση στη ζώνη αυτή και έχουν τοποθετήσει πλάκες στους βράχους ώστε οι διασώστες να προσανατολίζονται πιο εύκολα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Βρετανία στέλνει ομάδα της RAF στο Βέλγιο για να αναχαιτίσει drones «φαντάσματα»
Το Λονδίνο αποστέλλει εξειδικευμένη μονάδα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) στο Βέλγιο, προκειμένου να βοηθήσει τις βελγικές αρχές να αντιμετωπίσουν μια σειρά από ύποπτες πτήσεις drones
Πινακίδα απαγόρευσης για drones κοντά στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
Εκθαμβωτική η Κέιτ Μίντλετον πλάι στον γιό της, πρίγκιπα Τζορτζ, και τον βασιλιά Κάρολο στην Τελετή Μνήμης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, εμφανίστηκε με μια εντυπωσιακή μαύρη τουαλέτα με φαρδύ λευκό γιακά του οίκου Alessandra Rich, ενώ φόρεσε σκουλαρίκια που ανήκαν κάποτε στη βασίλισσα Ελισάβετ
Ο πρίγκιπας Τζόρτζ, η Κέιτ Μίντλετον και ο βασιλιάς Κάρολος
Παγιδεύουν νέους Ινδούς με ψεύτικες δουλειές στη Ρωσία και τους στέλνουν στο μέτωπο στην Ουκρανία
Νέοι Ινδοί από φτωχές οικογένειες δελεάζονται με «καλές δουλειές» στη Ρωσία και στην πορεία καταλήγουν με το ζόρι στον ρωσικό στρατό, στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία, παρά τις επίσημες διαψεύσεις της Μόσχας
Ρώσοι στρατεύσιμοι αναχωρούν για τα στρατόπεδά τους
Οι Τούρκοι οδηγούν ώρες για να ψωνίσουν στην Ελλάδα: «Εδώ το λάδι είναι στη μισή τιμή»
Η Αλεξανδρούπολη έχει γίνει το «σούπερ μάρκετ» για χιλιάδες Τούρκους, οι οποίοι περνούν τα σύνορα για να αγοράσουν κρασί, τυρί και είδη πρώτης ανάγκης σε τιμές που δεν υπάρχουν στην Τουρκία
Σούπερμαρκετ