Κόσμος

Θύελλα για το… πάπλωμα στη Μόσχα

Η διαχείριση 35,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο από δύο κόμματα που εξελέγησαν στις τοπικές εκλογές στη Μόσχα, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Το φιλελεύθερο κόμμα Γιάμπλοκο που έχασε τις 2 έδρες του στην τοπική Δούμα, αφού δεν συγκέντρωσε το 7% των ψήφων ,κατηγόρησε τον  επί 17χρόνια δήμαρχο Μόσχας Γιούρι Λουζκόφ για “μία από τις μεγαλύτερες νοθείες στην πρόφατη ιστορία της Ρωσίας”.

Εκπρόσωπος του Γιάμπλοκο ανέφερε πως θα προσφύγει κατά του αποτελέσματος των εκλογών.

Στις τοπικές εκλογές επικράτησε η κυβερνώσα “Ενωμένη Ρωσία” που εξασφάλισε το 66,3% των ψήφων. Δεύτερο αναδείχθηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα, με το 13,3% των ψήφων.

Γνώστες αναφέρουν πως όλα γίνονται γιατί πλέον τον προϋπολογισμό της Μόσχας, που φθάνει τα 35,4 δισεκατομμύρια δολλάρια, θα τον διαχειρίζονται μόνο τα δύο κόμματα. 
Σημειώνεται ότι ο Μοσχοβίτικος προϋπολογισμός είναι περίπου όσο και ο συνολικός κρατικός προϋπολογισμός της γειτονικής Ουκρανίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός ανώτατος διοικητής του Βορείου Στόλου της Ρωσίας κατά τη συντριβή του An-26 στην Κριμαία
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, η συντριβή του Antonov-26, που βρισκόταν σε υπηρεσία από το τέλος της δεκαετίας του 1960 και είχε χρησιμοποιηθεί και από αεροπορικές εταιρείες για την μεταφορά φορτίου
O Αλεξάντερ Οτροσένκο
Αποκάλυψη CNN: Το άγνωστο παρασκήνιο της διάσωσης του πιλότου από το Ιράν – Η καταστροφή των C-130 και η «μπλόφα»
Οι ιρανικές αρχές υποστήριξαν ότι τα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις τους, ενώ ο Τραμπ δεν έκανε αναφορά σε απώλειες, τονίζοντας ότι «κανένας Αμερικανός στρατιωτικός δεν τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε»
Τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η επιχείρηση των ΗΠΑ / Reuters 6
Νεκρός ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των Φρουρών της Επανάστασης – Νέες ισραηλινές επιδρομές στη Βηρυτό
Διπλωμάτες των ΗΠΑ, του Ιράν και χωρών της περιοχής συζητούν πιθανή κατάπαυση του πυρός για 45 ημέρες, που θα μπορούσε να οδηγήσει στο οριστικό τέλος του πολέμου στη Μέση Ανατολή σύμφωνα με το Axios
Επιθέσεις στη Βηρυτό 7
Μπαράζ απειλών Τραμπ κατά του Ιράν: «Ο χρόνος λήγει την Τρίτη, θα σας ανατινάξουμε» αν δεν επιτευχθεί συμφωνία
Το Ιράν προειδοποιεί ότι σε περίπτωση επίθεσης κατά των υποδομών του, η Τεχεράνη θα ανταποκριθεί στοχεύοντας παρόμοιες υποδομές των ΗΠΑ, επιμένοντας ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν αυτοάμυνα και όχι επιλογή
Ντόναλντ Τραμπ