Κόσμος

Θύματα εκμετάλλευσης οι αλλοδαποί εργαζόμενοι στη Γερμανία!

Οι αλλοδαποί εργαζόμενοι πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από τους εργοδότες στη Γερμανία σύμφωνα με έκθεση του γερμανικού Ινστιτούτου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γερμανία οι αλλοδαποί εργαζόμενοι είναι κακοπληρωμένοι, εργάζονται συχνά χωρίς συμβάσεις, ενώ δεν αμείβονται για τις υπερωρίες που είναι αναγκάζονται να κάνουν!

Οι αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων Σύροι και Ιρακινοί που έφτασαν στη Γερμανία κατά τη μεταναστευτική κρίση του 2015, αλλά επίσης και Ρουμάνοι, Βούλγαροι και Λατινοαμερικάνοι, είναι θύματα “σοβαρής εκμετάλλευσης” στον χώρο εργασίας τους, καταγγέλλει το ανεξάρτητο ινστιτούτο στην ετήσια έκθεσή του που παρουσιάστηκε στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Οι εργοδότες στη Γερμανία δεν διστάζουν να αμείβουν τους ξένους με μισθούς πολύ χαμηλότερους από τον κατώτερο (σήμερα είναι 8,84 ευρώ την ώρα). Ορισμένοι υποχρεώνονται να δουλεύουν υπερωρίες, χωρίς να τις πληρώνονται ή στεγάζονται σε ακατάλληλους χώρους. Το Ινστιτούτο συνέταξε αυτήν την έκθεση αφού πήρε συνεντεύξεις από δεκάδες αλλοδαπούς εργαζόμενους.

Οι συνθήκες αυτές φέρεται να είναι συχνό φαινόμενο στους τομείς των οικοδομών, της εστίασης, της επεξεργασίας κρεάτων, της υγείας και του καθαρισμού κτιρίων. Καθώς δεν υπογράφουν συμβάσεις και δεν τους δίνονται αποδείξεις πληρωμής, οι μετανάστες αδυνατούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα. Οι εργοδότες δεν καταβάλουν επίσης εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν γνωρίζουν καλά τη γλώσσα, ούτε τις νομικές διαδικασίες και εξαρτώνται απολύτως από τον εργοδότη τους και πολύ δύσκολα προσφεύγουν σε δικηγόρο.

Το 2015 η Γερμανία υποδέχτηκε περίπου 1 εκατομμύριο μετανάστες, κυρίως από τη Συρία και το Ιράκ, ενώ φέτος μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου είχαν κατατεθεί 158.000 αιτήματα για χορήγηση ασύλου στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Independent: Βρετανία και Ισραήλ σε διπλωματική διαμάχη – Ο λόγος που οι άλλοτε ιστορικοί σύμμαχοι «τα έσπασαν» για τον εποικισμό της Δυτικής Όχθης
Πώς από τον καθοριστικό ρόλο της Βρετανίας στην δημιουργία του Ισραήλ, το Λονδίνο πήρε την απόφαση να επιβάλει κυρώσεις στο σχέδιο επέκτασης του Τελ Αβίβ στην Δυτική Όχθη
Το βρετανικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ που έκλεινε ως αντίδραση στις εμπορικές κυρώσεις που επέβαλε η Βρετανία κατά των ισραηλινών οικισμών στην Δυτική Όχθη
Άγρια επεισόδια στην Αλβανία: Συγκρούσεις έξω από το κοινοβούλιο, στο περιθώριο διαδήλωσης κατά του τουριστικού σχεδίου της οικογένειας Τραμπ
Εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από τις εισόδους του κοινοβουλίου και προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό
REUTERS
Φρίκη στη Βρετανία: Στη φυλακή Νιγηριανός για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος 19χρονης – «Χόρτασες αρκετά, κάποιος όμορφος σε βίασε»
Μιλώντας στην Daily Mail, η νεαρή κοπέλα εξήγησε την φρίκη που βίωσε στα χέρια του 24χρονου Γκιφτ Ολαντέλε, ο οποίος αφού την βίασε την απείλησε «ότι θα την βρει» αν μιλούσε στην αστυνομία
istock