Κόσμος

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Πούτιν για τη Βόρεια Κορέα

Σήκωσε το τηλέφωνο και κάλεσε Μόσχα. Λίγες ώρες μετά τις νέες απειλές από τη Βόρεια Κορέα, ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να τηλεφωνήσει στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το Κρεμλίνο ήταν εκείνο που ανακοίνωσε ότι την πρωτοβουλία για την τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Τραμπ την είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Συζήτησαν σχετικά με τα προγράμματα της Βόρειας Κορέας για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων.

Τραμπ σε Πούτιν: Ευχαριστώ για την… αναγνώριση

Ο Τραμπ μάλιστα προέβη στην μάλλον ασυνήθιστη χειρονομία. Ευχαρίστησε τον Πούτιν διότι «αναγνώρισε τις ισχυρές επιδόσεις της οικονομίας της Αμερικής στην ετήσια ενημέρωση του Τύπου» που έκανε την Πέμπτη (14.12.2017), ανέφερε ο Λευκός Οίκος στην ανακοίνωση σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ανδρών.

«Οι δύο πρόεδροι αναφέρθηκαν «στη συνεργασία (τους) για την επίλυση της πολύ επικίνδυνης κατάστασης στη Βόρεια Κορέα», σημειώνεται στην ανακοίνωση της προεδρίας των ΗΠΑ.

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι δύο αρχηγοί κρατών συζήτησαν για «την κατάσταση σε πολλές περιοχές όπου εκτυλίσσονται κρίσεις, ιδίως για τη διευθέτηση του προβλήματος των πυρηνικών όπλων στην κορεατική χερσόνησο».

Ο Πούτιν θέλει διάλογο για τη Βόρεια Κορέα (ο Τραμπ όχι…)

Ο Πούτιν μερικές ώρες νωρίτερα, στην ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, χαιρέτισε τη «συνειδητοποίηση της πραγματικότητας από τους Αμερικανούς για το ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας».

trump putin

Η αναφορά του αυτή είχε να κάνει με μια δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, ότι η Ουάσινγκτον είναι διατεθειμένη να αρχίσει συνομιλίες «χωρίς να θέτει όρους εκ των προτέρων» με την Πιονγκγιάνγκ.

«Πρόκειται για ένα πολύ καλό σημάδι, που δείχνει ότι οι αμερικανικές αρχές προχωρούν προς τη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας», έκρινε ο Βλαντίρ Πούτιν. Και προέτρεψε τις δύο πλευρές να «πάψουν να επιδεινώνουν την κατάσταση» στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ για τη νίκη Μαμντάνι: «Ζω στη Νέα Υόρκη αλλά θέλω να φύγω – Δεν θέλω να είμαι σε κομμουνιστικό καθεστώς»
«Οι Δημοκρατικοί είναι τόσο ακραίοι που το Μαϊάμι θα γίνει το καταφύγιο για όσους δραπετεύουν από τον κομμουνισμό της Νέας Υόρκης», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump στο βήμα του «American Business Forum Miami»
9
Συνελήφθη ο Λίβυος στρατηγός Οσάμα Αλ-Μασρί για βασανισμούς μεταναστών – Είχε αφεθεί ελεύθερος από τις ιταλικές αρχές πριν ένα χρόνο
Ο Αλ-Μασρί είχε συλληφθεί προηγουμένως στο Τορίνο στις 19 Ιανουαρίου, κατόπιν εντάλματος σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, για εγκλήματα πολέμου, βασανιστήρια, δολοφονία και σεξουαλική βία
Ιταλική αστυνομία
Ανήλικοι που δεν έχουν κάνει εμβόλιο για τον κορονοϊό κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακές επιπλοκές εκτιμά βρετανική έρευνα
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι καρδιακοί κίνδυνοι από τη μόλυνση από Covid είναι σημαντικά υψηλότεροι, ακόμα και σε νέους, συγκριτικά με εκείνους από το εμβόλιο της Pfizer
Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού
Αμερικανός που δικάζεται στη Γαλλία για διπλή δολοφονία ισχυρίζεται ότι όλος ο κόσμος συνωμότησε εναντίον του
«Εμφανίστηκαν ως διά μαγείας», απάντησε για τα δεδομένα που βρέθηκαν στο κινητό του τηλέφωνο και δείχνουν ότι έψαχνε για το πώς σβήνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα
Γάλλοι αστυνομικοί
Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές κατηγορούν το Πεντάγωνο ότι δεν ενημερώνει το Κογκρέσο για θέματα εθνικής ασφάλειας
Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, σε μια σπάνια, δικομματική επίδειξη δυσφορίας απέναντι στην κυβέρνηση, κατηγόρησαν κορυφαίο αξιωματούχο ότι στελέχη υπουργείου δίνουν την εντύπωση ότι υπονομεύουν την πολιτική του Τραμπ
Λευκός Οίκος