Κόσμος

Τηλέμαχος Λαβίδας: Ένοχος ο επιχειρηματίας για το σκάνδαλο εσωτερικής πληροφόρησης

Έπειτα από κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του δικαστηρίου του Μανχάταν, ο Έλληνας επιχειρηματίας Τηλέμαχος Λαβίδας κηρύχθηκε ένοχος για την πολύκροτη υπόθεση της εσωτερικής πληροφόρησης ("insider trading").

Ο γιος του Θανάση Λαβίδα, Τηλέμαχος Λαβίδας, θα παραμείνει προφυλακισμένος στο Metropolitan Correctional Center του Μανχάταν έως ότου ανακοινωθεί η ποινή του, στις 17 Απριλίου 2020.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι δικηγόροι του νεαρού επιχειρηματία θα αιτηθούν την προσωρινή αποφυλάκισή του με εγγύηση μέχρι την ανακοίνωση της ποινής που θα εκτίσει σε ομοσπονδιακή φυλακή των ΗΠΑ.

Click4more: Σκάνδαλο με συμμετοχή του Γιώργου Νίκα και Τηλέμαχου Λαβίδα στις ΗΠΑ

Με δεδομένη την καταδίκη του, όμως, η δικαστής θεωρείται απίθανο να συναινέσει σε ενδεχόμενο αίτημα, τη στιγμή που δεν επείσθησαν οι 12 ένορκοι του δικαστηρίου του Μανχάταν.

Η υπεράσπιση του Τηλέμαχου Λαβίδα τόνισε επανειλημμένως ότι δεν υπήρχαν στοιχεία εναντίον του πελάτη τους, παρά μόνον υποθέσεις και αυθαίρετα συμπεράσματα.

Τηλέμαχος Λαβίδας: Το χρονικό της δικαστικής περιπέτειας

Ήταν Οκτώβριος του 2019 οπότε ο Τηλέμαχος Λαβίδας συνελήφθη στο διαμέρισμα του φίλου του, Γιώργου Νίκα, στο Μανχάταν, στο πλαίσιο των ερευνών για την πολύκροτη υπόθεση της “insider trading”, την οποία οι αμερικανικές αρχές ερευνούσαν από το 2013.

Για την ίδια υπόθεση της “εσωτερικής πληροφόρησης”, συνελήφθη στη Σερβία ο Ελβετός trader, Μαρκ Ντεμάν, σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος, και ο οποίος εκδόθηκε στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στο σκάνδαλο φέρεται να εμπλέκεται και ο Γιώργος Νίκας, με τις αμερικανικές αρχές να έχουν “παγώσει” τα περιουσιακά του στοιχεία και να τον αναζητούν, πιστεύοντας ότι βρίσκεται στην Ελλάδα.

Click4more: Reuters – Πάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Νίκα!

Όπως ανέφεραν τόσο το Bloomberg όσο και το Reuters, ο 54χρονος Νίκας κατηγορείται, επίσης, για εσωτερική πληροφόρηση.

Συνολικά οι αρχές των ΗΠΑ έχουν απαγγείλει κατηγορίες σε έξι άτομα για εσωτερική πληροφόρηση, από την οποία αποκόμισαν κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν και εναντίον του Joseph El-Khouri, 52 ετών, χρηματιστή, ο οποίος ζει στο Λονδίνο και το Μονακό. Ο συγκεκριμένος συνελήφθη στο Λονδίνο και οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοσή του.

Το Bloomberg είχε ήδη αναφέρει ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες και εναντίον του τραπεζίτη και συμβούλου επενδύσεων της Goldman Sachs, Bryan Cohen, ο οποίος κατηγορείται ότι έδινε εμπιστευτικές πληροφορίες σε χρηματιστή στην Ελβετία. Ωστόσο, ο Cohen συνελήφθη, αλλά, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 750.000 δολαρίων.

πηγή: Bloomberg.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καλεί τη Βόρεια Μακεδονία να τροποποιήσει το σύνταγμά της αν θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ
Οι «βουλγαρικές απαιτήσεις» προς τη χώρα μας δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, έχει ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Politico: Η ΕΕ προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία έως το 2030 – Οι εννιά στρατηγικές προτεραιότητες
Η Κομισιόν προετοιμάζει ένα σχέδιο άμυνας, με στόχο να καταστήσει την Ευρώπη στρατιωτικά ικανή να αποτρέψει τη Ρωσία και να απαντήσει σε κάθε επίθεση μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια
Ένα μαχητικό αεροσκάφος Rafale της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας 20
Η Χαμάς παραδίδει τις σορούς ακόμη 2 Ισραηλινών ομήρων στον Ερυθρό Σταυρό – «Είναι οι τελευταίες που βρήκαμε» λέει η οργάνωση
Η Χαμάς ισχυρίστηκε ότι έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και έχει επιστρέψει όλους τους ζωντανούς ομήρους στο Ισραήλ, καθώς και τις σορούς όλων των νεκρών ομήρων «στους οποίους μπόρεσε να φτάσει»
Άνθρωποι μεταφέρουν το φέρετρο με τη σορό του Ισραηλινού στρατιώτη Ντάνιελ Σιμόν Περέζ, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και η σορός του απήχθη και αργότερα επιστράφηκε στο Ισραήλ στο πλαίσιο συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων-ομήρων και κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς
Γάζα: Το «παραμύθι» ειρήνης του Ντόναλντ Τραμπ καταρρέει πριν καν αρχίσει
Μέσα σε λιγότερο από είκοσι τέσσερις ώρες, η «αιώνια ειρήνη» που υποσχέθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Σαρμ ελ Σέιχ φαίνεται ήδη να καταρρέει, σημειώνει σε ανάλυσή του με απογοητευτικό τόνο η εφημερίδα The Independent
Παλαιστίνιοι στα ερείπια της Γάζας 12