Κόσμος

Την 1η Ιουνίου θα ανοίξει το Μεγάλο Παζάρι της Κωνσταντινούπολης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ιστορικό Μεγάλο Παζάρι της Τουρκίας, το Σκεπαστό Παζάρι όπως είναι γνωστό, θα ανοίξει ξανά τις πύλες του για τους επισκέπτες από την 1η Ιουνίου, δήλωσε σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Kapalıçarşı, Φατίχ Κουρτουλμούς.

Το ιστορικό αυτό κτίριο, ηλικίας πάνω από 500 ετών, και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για τους επισκέπτες της Κωνσταντινούπολης, θεωρείται το πρώτο εμπορικό κέντρο στον κόσμο. Έκλεισε στις 23 Μαρτίου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στο πλαίσιο των μέτρων που ελήφθησαν για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Ο Φατίχ Κουρτουλμούς, τόνισε ότι μόνο οι μισές από τις 21 πύλες εισόδου στο παζάρι θα είναι ανοιχτές για τους επισκέπτες από την 1η Ιουνίου. “Θα αρχίσουμε να υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας με ελεγχόμενο τρόπο”, είπε και σύμφωνα με τα γενικά μέτρα που ισχύουν στην Τουρκία, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος των επισκεπτών στο παζάρι χωρίς να φορούν μάσκα.

“Όταν το Μεγάλο Παζάρι ανοίξει την 1η Ιουνίου, οι επισκέπτες δεν θα γίνονται δεκτοί αν δεν φορούν μάσκα, ενώ θα γίνεται θερμομέτρησή τους και θα τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης”, είπε ο Φατίχ Κουρτουλμούς.

Το ιστορικό παζάρι υπολογίζεται ότι προσελκύει περίπου 150.000 άτομα καθημερινά. Ο κ. Κουρτουλμούς δήλωσε, επίσης, ότι επτά άτομα μεταξύ των εμπόρων που διατηρούσαν καταστήματα στο Μεγάλο Παζάρι, πέθαναν εξαιτίας του κορονοϊού.

Ένα από τα κορυφαία τουριστικά μέρη που πρέπει κανείς να δει, το Μεγάλο Παζάρι βρίσκεται μέσα στην παλιά πόλη της Κωνσταντινούπολης και διαθέτει 61 σκεπαστούς διαδρόμους και πάνω από 3.000 καταστήματα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΟΗΕ: Προειδοποιεί για μείζονα επισιτιστική κρίση με τη διακοπή διέλευσης λιπασμάτων από τα Στενά
Η τιμή των λιπασμάτων καταγράφει «μεγάλη αύξηση», κάτι που σημαίνει ότι, σε πρώτη φάση, η αγροτική παραγωγή θα είναι μικρότερη και, σε δεύτερο επίπεδο, θα εκτοξευθούν οι τιμές των τροφίμων
FILE PHOTO: A farmer harvests his field of wheat in Escalles, near Calais, France, August 9, 2023. REUTERS/Pascal Rossignol/File Photo
«Κουμπιά σαν θηλές»: Αλλάζει η γυναικεία στολή του Βρετανικού Ναυτικού – Αντιδράσεις για το κόστος των 200.000 λιρών
Η γυναικεία στολή, την οποία έχει φορέσει κατά καιρούς και η πριγκίπισσα Άννα σε επίσημες εμφανίσεις, διαθέτει τέσσερις σειρές από δύο κουμπιά. Ωστόσο, τα δύο επάνω θεωρήθηκε ότι βρίσκονται στο ίδιο ύψος με τις θηλές
Η πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας με την επίσημη στολή του Βρετανικού Ναυτικού