Κόσμος

Την πάτησε η Λε Πεν! Καλείται να επιστρέψει 300.000 ευρώ στην ΕΕ

Η Μαρίν Λεπέν οφείλει να επιστρέψει τον ποσόν των 300.000 ευρώ που ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την υπόθεση της εικονικής απασχόλησης κοινοβουλευτικής βοηθού της όταν ήταν ευρωβουλευτής, σύμφωνα με την σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Tο Δικαστήριο του Λουξεμβούργου απέρριψε την προσφυγή της Μαρίν Λεπέν για την ακύρωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περί αποζημίωσης στα τέλη του 2016.

Η υπόθεση αφορά την Κατρίν Γκριζέ, η οποία την εποχή που αμειβόταν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως κοινοβουλευτική βοηθός της Μαρίν Λεπέν είχε και τις θέσεις της γραμματέως και στην συνέχεια της διευθύντριας του γραφείου της προέδρου του Εθνικού Μετώπου.

Ο κανονισμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προβλέπει ότι οι βοηθοί αμείβονται για να προσφέρουν αναγκαία και απευθείας συνδεδεμένη με την άσκηση της κοινοβουλευτικής θητείας των ευρωβουλευτών εργασία. Επιτρέπεται η διατήρηση παράπλευρων δραστηριοτήτων υπό τον όρο ότι αυτές ασκούνται εκτός του κοινοβουλευτικού έργου.

Το δικαστήριο του Λουξεμβούργου έκρινε ότι η Μαρίν Λεπέν δεν ήταν σε θέση να αποδείξει ότι η βοηθός της ασκούσε τα καθήκοντα της κοινοβουλευτικής βοηθού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε άλλη χώρα θα σταλούν τα «μαύρα κουτιά» του Falcon με τον Λίβυο αντιστράτηγο που σκοτώθηκε στη συντριβή κοντά στην Άγκυρα
«Η ανάλυση του καταγραφέα συνομιλιών στον θάλαμο διακυβέρνησης και του καταγραφέα δεδομένων πτήσης θα βοηθήσει στον προσδιορισμό των αιτιών της συντριβής», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα νέο χάρτη του σύμπαντος από το διαστημικό τηλεσκόπιο «SPHEREx» – Μαγεύουν οι εικόνες από τον «Γαλαξία»
Οι επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα που συνέλεξαν από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου, για να μελετήσουν πώς έχουν αλλάξει οι γαλαξίες κατά τη διάρκεια της σχεδόν 14 δισ. ετών ιστορίας του σύμπαντος
γαλαξίας