Κόσμος

Το YouTube έκλεισε κανάλια φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία

Τα κανάλια φιλορώσων αυτονομιστών στην εμπόλεμη ανατολική Ουκρανία έκλεισε το YouTube, όπως ανέφερε ο επίσημος πληροφοριακός ιστότοπος της αυτοανακηρυχθείσας περιφέρειας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, εξηγώντας ότι το κλείσιμο έγινε «χωρίς εξήγηση».

Το κανάλι των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας δεν είναι προσβάσιμο πλέον και στη θέση του εμφανίζεται ένα μήνυμα που λέει πως «ο λογαριασμός αυτός έκλεισε λόγω μη τήρησης του κανονισμού της κοινότητας YouTube».

Το ίδιο ισχύει και για πολλά άλλα κανάλια των αυτονομιστών, τα οποία φέρουν το ίδιο μήνυμα, όπως εκείνα του υπουργείου Πληροφοριών και της «λαϊκής πολιτοφυλακής» της άλλης αυτόνομης περιφέρειας, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Η Ρωσία κατηγορεί επίσης συχνά τα μεγάλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις πλατφόρμες όπως το Facebook, η Google ή το YouTube ότι παραβιάζουν τους ρωσικούς νόμους διατηρώντας περιεχόμενα που χαρακτηρίζει παράνομα, με αποτέλεσμα να τους επιβάλει οικονομικές κυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία φέρεται, παρά το ότι το αρνείται, ότι υποκίνησε τον πόλεμο που ξέσπασε στην ανατολική Ουκρανία το 2014, μετά την προσάρτηση από τη Ρωσία της χερσονήσου της Κριμαίας σε αντίποινα για μια φιλοδυτική εξέγερση στη γειτονική της χώρα.

Κατηγορείται τώρα στη Δύση ότι ετοιμάζει εισβολή στην Ουκρανία, κάτι που διαψεύδει η Μόσχα, λέγοντας αντίθετα ότι τελεί υπό την απειλή του ΝΑΤΟ το οποίο μέσα σε 30 χρόνια διευρύνθηκε μέχρι τα σύνορά της. Το Κρεμλίνο θεωρεί πως η αποκλιμάκωση γύρω από την Ουκρανία εξαρτάται από την αποχώρηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας από την ανατολική Ευρώπη, αξίωση που το ΝΑΤΟ απέρριψε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πτώση αεροσκάφους στην Τουρκία: Ένα χωριό γλίτωσε την τραγωδία για μόλις 30 δευτερόλεπτα
Αν το αεροπλάνο που μετέφερε την Ελληνίδα αεροσυνοδό και τον Λίβυο Στρατηγό είχε συνεχίσει να πετάει εκτός ελέγχου για άλλα 30 δευτερόλεπτα, θα είχε συντριβεί στο κέντρο του χωριού, 2 χλμ. μακριά
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ
Βροχές και πλημμύρες έθεσαν το Λος Άντζελες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα
Απίστευτη ταλαιπωρία για τους κατοίκους την παραμονή των Χριστουγέννων - Προειδοποιήσεις και για κατολισθήσεις - «Σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες» προειδοποιεί η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία
Πλημμύρα
Ο Ζελένσκι εύχεται για τον Πούτιν «μακάρι να πεθάνει» και να έρθει ειρήνη για την Ουκρανία – Το αιχμηρό χριστουγεννιάτικο μήνυμά του
Την ίδια ώρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν αντάλλαξε δώρα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών - Εκείνος της χάρισε κοσμηματοθήκη, ενώ η Μαρία Ζαχάροβα τού έδωσε φάκελο με μία έκθεσή της
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
20