Κόσμος

“Το Brexit θα ενισχύσει την βρετανική οικονομία”

Η βρετανική οικονομία θα αυξηθεί κατά 4% δέκα χρόνια μετά την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση χάρη στα οφέλη από τους χαμηλότερους δασμούς για εισαγωγές από χώρες εκτός της ένωσης, υποστήριξαν σήμερα οικονομολόγοι που τάσσονται υπέρ του Brexit.

Ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, μια σειρά από οργανισμούς και φορείς – από το υπουργείο Οικονομικών της χώρας έως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – έχουν πει ότι η Βρετανία θα είναι σε χειρότερη θέση εάν χάσει την αδασμολόγητη πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ένωσης.

Ο Πάτρικ Μίνφορντ, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, δήλωσε ότι η Βρετανία θα πρέπει να βασιστεί στα επίπεδα δασμών που συμφωνήθηκαν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και ότι η κατάργηση των εξωτερικών δασμών της ΕΕ θα οδηγήσει σε μείωση των τιμών καταναλωτή κατά 8% και θα ενισχύσει το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) κατά 4% ύστερα από περίπου 10 χρόνια.

Τα οφέλη των διμερών εμπορικών συμφωνιών είναι υπερεκτιμημένα και μεγάλο μέρος των ξένων επενδύσεων που έγιναν στη Βρετανία ήταν αποτέλεσμα της ανταγωνιστικής ισχύος της χώρας παρά της πρόσβασης που προσφέρει στην υπόλοιπη ΕΕ, δήλωσε ο Μίνφορντ σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο που διοργάνωσαν οικονομολόγοι οι οποίοι τάσσονται υπέρ του Brexit.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει ο μοναδικός επιζών του δυστυχήματος της Air India - Κουβαλάει «μπαταρισμένος» το φέρετρο του αδερφού του στην Ινδία
Το Boeing 787-8 Dreamliner με προορισμό το Λονδίνο συνετρίβη δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του την Πέμπτη από την πόλη Αχμενταμπάντ της δυτικής Ινδίας
Ινδία 2
Με μήνυμα στα περσικά ο ισραηλινός στρατός καλεί τους Ιρανούς να επικοινωνήσουν με τη Μοσάντ
«Ακόμα και εκείνοι που αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη των θεσμών ασφαλείας του καθεστώτος μας έχουν εκφράσει τον φόβο, την απελπισία και τον θυμό τους για όσα συμβαίνουν στο Ιράν»
Ιρανοί πολίτες σε ταράτσα κτιρίου στην Τεχεράνη μετά την ισραηλινή επίθεση στη ιρανική δημόσια ραδιοτηλεόραση 2