Κόσμος

Το ΔΝΤ καλεί την Τουρκία να λάβει αυστηρά μέτρα

Η Τουρκία ανακοίνωσε τον Αύγουστο την αναβολή του σχεδίου αυτού, σε μια απόφαση που θεωρείται ευνοϊκή για την τουρκική κυβέρνηση.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) κάλεσε σήμερα την Τουρκία να υιοθετήσει το ταχύτερο δυνατό τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης τα οποία η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αναβάλει λόγω των βουλευτικών εκλογών που προβλέπεται να διεξαχθούν το ερχόμενο έτος.

Σε ετήσια έκθεσή του για την οικονομική κατάσταση στην Τουρκία, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το ΔΝΤ ζητεί από την τουρκική κυβέρνηση να περάσει “χωρίς καθυστέρηση” από το κοινοβούλιο νομοσχέδιο που προβλέπει μια ουσιαστική μεταρρύθμιση του τουρκικού δημοσιονομικού συστήματος.

“Αν το σχέδιο υιοθετηθεί υπό τη σημερινή του μορφή, θα εισαγάγει τις πολυαναμενόμενες μεταρρυθμίσεις για μια διαφάνεια στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών”, υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Η Τουρκία ανακοίνωσε τον Αύγουστο την αναβολή του σχεδίου αυτού, σε μια απόφαση που θεωρείται ευνοϊκή για την τουρκική κυβέρνηση πριν από τις εκλογές του 2011, αλλά εγείρει ερωτήματα όσον αφορά τους στόχους της Άγκυρας για τη μείωση του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Bloomberg: Τα Στενά του Ορμούζ είναι απίθανο να ανοίξουν χωρίς κατάπαυση του πυρός στο Ιράν
Τα Στενά του Ορμούζ μεταφέρουν περίπου το ένα πέμπτο της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου και ο πόλεμος έχει οδηγήσει σε παγκόσμιες περικοπές παραγωγής, ελλείψεις καυσίμων και αυξήσεις τιμών
Το δεξαμενόπλοιο Callisto, αγκυροβολημένο στο λιμάνι Sultan Qaboos, καθώς η κυκλοφορία στα Στενά του Ορμούζ έχει μειωθεί, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν, στη Μουσκάτ του Ομάν
Tουρκία: Ο αστυνομικός που στις διαδηλώσεις στο Γκεζί έριξε χημικά στη «γυναίκα με τα κόκκινα» καταδικάστηκε να φυτεύσει 300 δέντρα
Σε μεταγενέστερη απόφαση, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επέκρινε την Τουρκία, κρίνοντας ότι η τιμωρία που επιβλήθηκε δεν ήταν επαρκής
Αστυνομικοί στην Τουρκία