Κόσμος

Το εμβόλιο της Pfizer αποτελεσματικό κατά 95,8% σύμφωνα με το Ισραήλ

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ο εμβολιασμός με τις δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech είναι 95,8% αποτελεσματικός κατά της προσβολής από τον κορονοϊό.

Το εβραϊκό κράτος ξεκίνησε στις 19 Δεκεμβρίου μεγάλη εκστρατεία εμβολιασμού, η οποία θεωρείται μια από τις ταχύτερες παγκοσμίως, χάρη σε μια συμφωνία με την Pfizer που επιτρέπει στο Ισραήλ να λαμβάνει γρήγορα εκατομμύρια δόσεις με αντάλλαγμα βιοϊατρικά δεδομένα για την επίδραση του εμβολίου.

Μέχρι σήμερα, 4,25 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ισραήλ (από έναν πληθυσμό εννέα εκατομμυρίων) έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου αυτού, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Μεταξύ αυτών, 2,88 εκατομμύρια έλαβαν και την απαραίτητη δεύτερη δόση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το εμβόλιο έδειξε ότι είναι αποτελεσματικό κατά 95,8% στην πρόληψη της μόλυνσης από τον κορονοϊό, δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό με τη δεύτερη δόση, κατά 99,2% στην πρόληψη σοβαρών μορφών της νόσου και 98,9% στην πρόληψη θανάτου.

Τα δεδομένα, που συγκεντρώθηκαν έως τις 13 Φεβρουαρίου, έδειξαν ότι ο εμβολιασμός είναι επίσης αποτελεσματικός μία εβδομάδα μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης: Κατά 91,9% στην πρόληψη μόλυνσης από τον ιό, κατά 96,4% στην αποτροπή των σοβαρών μορφών της νόσου και κατά 94,5% στην πρόληψη θανάτου.

“Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού ηλικίας 16 ετών και άνω, γεγονός που θα μας επιτρέψει να ξαναβρούμε τις συνήθειές μας που μας λείπουν”, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας, Χέζι Λεβί, σε ανακοίνωση.

Το Ισραήλ έχει καταγράψει επισήμως περισσότερα από 744.000 κρούσματα Covid-19, εκ των οποίων περισσότεροι από 5.500 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταγγέλλει την «υβριδική επίθεση» από τη Λευκορωσία ενάντια στη Λιθουανία
Η πρωθυπουργός της Λιθουανίας, Ίνγκα Ρουγκινιένε δήλωσε ότι η χώρα της θα αρχίσει να καταρρίπτει τα μπαλόνια των διακινητών μπαλονιών διακινητών τσιγάρων και ηλίου στον εναέριο χώρο της
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Ένας 33χρονος μπήκε σε παμπ ντυμένος με στολή Ναζί στις ΗΠΑ – Χτύπησε φοιτήτρια που προσπάθησε να τον διώξει και της έσπασε τη μύτη
Το περιστατικό σημειώθηκε σε μαγαζί κοντά στο πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, όπου ο άνδρας επιτέθηκε στη φοιτήτρια όταν αυτή προσπάθησε να του βγάλει το περιβραχιόνιο με τη σβάστικα πιάνω
ΗΠΑ
Ισπανία: Η κυβέρνηση Σάντσεθ σε κίνδυνο μετά τις απειλές απόσυρσης των Καταλανών συμμάχων της
Το καταλανικό αυτονομιστικό κόμμα Junts ενδέχεται να σταματήσει να στηρίζει την αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο την ισχνή πλειοψηφία του Πέδρο Σάντσεθ στη Μαδρίτη
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ
«Αγαπούσε τη Ρόδο, ήθελε να έρθει μόνιμα στην Ελλάδα» λένε συγγενείς του 18χρονου Θοδωρή που δολοφονήθηκε στη Βραζιλία
«Μία δεκαετία είναι που έφυγαν και πήγαν εκεί γιατί η μαμά είναι μισή Βραζιλιάνα, νόμιζαν ότι με την κρίση θα είχαν καλύτερη ζωή αλλά δυστυχώς συνέβη κι αυτό» τονίζει ο συγγενής του 18χρονου
18χρονος