Κόσμος

Το “ένοχο” μυστικό του Αδόλφου Χίλτερ

Ο άνθρωπος που αιματοκύλησε τον κόσμο, που "συνέλαβε" και "εκτέλεσε" το σχέδιο εξόντωσης των απανταχού Εβραίων, ο Αδόλφος Χίτλερ, ζούσε επί σχεδόν μια 10ετία στο σπίτι ενός Εβραίου στο Μόναχο! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σε βιβλίο του ένας Γερμανός ιστορικός.

Ο Πολ Χόζερ υποστηρίζει ότι ο Χίτλερ έζησε από το 1920 έως το 1929 – με διάλειμμα ενός έτους όταν φυλακίστηκε στη Λάντσμπεργκ για το αποτυχημένο πραξικόπημα στη Βαυαρία- σε σπίτι που ανήκε στον Εβραίο έμπορο Ούγκο Ερλάνγκερ, στο νούμερο 41 της Θίερστρασε.

Σύμφωνα με την έρευνα του Γερμανού ιστορικού, ο Χίλτερ συμπεριφερόταν ευγενικά στον Εβραίο σπιτονοικοκύρη του με ευγένεια και δεν φανταζόταν κανείς πως μερικά χρόνια αργότερα θα ήταν ο άνθρωπος που θα ασκούσε δολοφονική πολιτική κατά των Εβραίων. Όλα αυτά αποκαλύπτονται στο βιβλίο «Θίερστρασε 41: Ο ενοικιαστής Χίτλερ, ο Εβραίος ιδιοκτήτης του και το πρόβλημα αποκατάστασης».

Όπως αναφέρεται στο βιβλίο του Χόζερ, το 1934, ο Ερλάνγκερ είχε πει στον βιογράφο του Χίτλερ: «Οφείλω να ομολογήσω πως συμπαθούσα τον Χίτλερ. Τον συναντούσα στις σκάλες συχνά ή στην είσοδο και τις περισσότερες φορές έγραφε σε ένα σημειωματάριο. Συνήθως ήταν αρκετά φιλικός μαζί μου και συζητούσαμε. Ποτέ δεν μου έδωσε την αίσθηση ότι με έβλεπε διαφορετικά σε σχέση με άλλους ανθρώπους».

Ο Ερλάνγκερ ήταν βετεράνος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως ο Χίτλερ και στο ισόγειο του οικήματος είχε ένα μαγαζί με ιατρικές προμήθειες. Σε εκείνο το σπίτι, το 1923, ο Χίτλερ εμπνεύστηκε την απόπειρα ανατροπής της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Το διαμέρισμα του Χίτλερ δεν άργησε να γίνει “φωλιά” Ναζιστών και ένας από τους πιο συχνούς επισκέπτες ήταν ο Φίλιπ Μπούχλερ, ο άνθρωπος που το 1939 ανέλαβε, με εντολή Χίτλερ, να διευθύνει το μυστικό πρόγραμμα ευθανασίας για αρρώστους και ανάπηρους. Μπαινόβγαινε επίσης ο Βίλχελμ Φρικ, υπουργός Εσωτερικών των Ναζί, ο οποίος απαγχονίστηκε το 1946 στη Νυρεμβέργη ως εγκληματίας πολέμου.

Όταν ρωτήθηκε για τα… πήγαινε-έλα των Ναζιστών στο διαμέρισμα που νοίκιαζε στον Χίτλερ, η απάντηση του Ενλάργκερ μπορεί να θεωρηθεί και “αποστομωτική”: «Επειδή είμαι Εβραίος, έδινα λίγη σημασία στις δραστηριότητες του ενοικιαστή μου και των Ναζί. Αλλά ο Χίλτερ ήταν ευγενικός μαζί μου».

Όταν το 1934 κατά τη διάρκεια των επιδρομών που έκαναν οι Ναζί και έπαιρναν τις περιουσίες των Εβραίων, ο Χίτλερ φρόντισε να κρύψει ότι είχε μείνει σχεδόν 10 χρόνια στο σπίτι του Ερλάνγκερ. Τρία χρόνια αργότερα, ο σπιτονοικοκύρης του Χίτλερ συνελήφθη και τον έστειλαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Νταχάου κι από εκεί σε στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας στη Βαυαρία. Ο γάμος του με μια γυναίκα που δεν ήταν Εβραία του έσωσε τη ζωή. Κατάφερε να πάρει το σπίτι του πίσω μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το 1949.

Δεν ήταν η μοναδική φορά που ο Αδόλφος Χίτλερ, ο μεγαλύτερος serial killer στην ιστορία, είχε φερθεί ευγενικά σε έναν Εβραίο. Το 1938, όταν ένας Εβραίος γιατρός ανέλαβε να κουράρει τη μητέρα του, η οποία έπασχε από καρκίνο, ο Χίτλερ του είχε δώσει την ευκαιρία να γίνει… επίτιμος Άρειος!

Σε ένα άλλο περιστατικό, την άνοιξη του 1922, ο Χίτλερ ήταν με φίλους του στο καφέ Hofgarten του Μονάχου και σε ένα διπλανό τραπέζι καθόταν ο Εβραίος συγγραφέας Lion Feuchtwanger. Όταν εκείνος πλήρωσε, ο Χίλτερ πετάχτηκε από τη θέση του, πήρε το παλτό του συγγραφέα και προθυμοποιήθηκε να τον βοηθήσει να το φορέσει.

Πηγή: Daily Mail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Προκλητικός Φιντάν: Μητσοτάκης και Γεραπετρίτης θέλουν να λύσουν τα προβλήματα, αλλά υπάρχει ο Δένδιας και το πολιτικό κόστος
Να σημειωθεί ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα για το αν η Τουρκία «θα πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα»
Χακάν Φιντάν
Το Μπάκιγχαμ είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με την βρετανική αστυνομία σε έρευνες για τον πρώην πρίγκιπα Άντριου
Η αστυνομία εξετάζει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το 2010 ο Άντριου έδωσε στον Τζέφρι Επστάιν απόρρητες εκθέσεις, ενώ ο Αμερικάνος έστειλε μια γυναίκα στην κατοικία του τότε πρίγκιπα
Ο πρώην πρίγκιπας Άντριου
Εργάτης της Ford αποκάλεσε «προστάτη παιδεραστών» τον Τραμπ και δεν απολύθηκε - Αναφερόταν στην υπόθεση Επστάιν
Ο Τραμπ βρέθηκε στο εργοστάσιο συναρμολόγησης F-150 όταν ο εργάτης τον φώναξε «προστάτη παιδόφιλων» και ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε υβριστικά, κάνοντας χυδαία χειρονομία
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επισκέπτεται ένα κέντρο παραγωγής της Ford στο Ντίαρμπορν του Μίσιγκαν