Κόσμος

Το… γυρίζει τώρα ο Τραμπ – Πρόθυμος για συνομιλίες με το Ιράν

Πρόθυμος να έχει συνομιλίες με τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη του Ιράν, τον Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ή με τον πρόεδρο της χώρας, εμφανίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του δικτύου που πήρε αυτή τη συνέντευξη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι δεν θέτει προϋποθέσεις για τις συνομιλίες με το Ιράν. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Τραμπ επέμεινε ότι το θέμα των βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν θα πρέπει να περιληφθεί σε οποιαδήποτε μελλοντική συμφωνία με την Τεχεράνη.

Σε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη αυτή που πήρε ο Τσακ Τοντ για την εκπομπή Meet the Press, και θα μεταδοθεί την Κυριακή από το NBC, ο Τραμπ επαναλαμβάνει ότι σταμάτησε το στρατιωτικό πλήγμα εναντίον του Ιράν επειδή θεώρησε ότι θα αποτελούσε δυσανάλογη απάντηση στην κατάρριψη ενός μη επανδρωμένου αμερικανικού αεροσκάφους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι τα αμερικανικά μαχητικά δεν είχαν απογειωθεί ακόμη όταν έλαβε αυτήν την απόφαση. “Αλλά πολύ γρήγορα θα το έκαναν. Και τα πράγματα θα είχαν φτάσει σε ένα σημείο όπου (…) δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε πίσω”, κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκίνησε η κρίσιμη συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στη Φλόριντα – «Θα έχουμε συμφωνία και θα είναι ισχυρή» λέει ο Αμερικανός πρόεδρος
«Είχαμε τις διαφορές μας αλλά έχουμε προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις, με τη βοήθεια του προέδρου θα προχωρήσουμε στην συμφωνία», τονίζει ο Ουκρανός πρόεδρος
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ντόναλντ Τραμπ
Μπριζίτ Μπαρντό: Η στροφή προς τον ακτιβισμό, η αποστασιοποίηση από τον φεμινισμό και η Μαρίν Λε Πεν ως «σύγχρονη Ιωάννα της Λωραίνης»
Η Μπαρντό προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των ακροδεξιών πολιτικών της απόψεων, των σχολίων της για το Ισλάμ και τη μετανάστευση, για την υποκίνηση φυλετικού μίσους αλλά και το ότι αντιτάχθηκε στο κίνημα MeToo
Μπριζίτ Μπαρντό