Κόσμος

Το Ισραήλ έκανε πίσω και επέστρεψε τον εξοπλισμό που είχε κατασχέσει από το Associated Press

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ισραηλινός υπουργός Επικοινωνιών Σλόμο Κάρχι ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης (21.05.24) ότι το Ισραήλ ανακαλεί την απόφασή του να αναστείλει τη ζωντανή μετάδοση από το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press εικόνων από τη Γάζα, μετά τις πιέσεις της Ουάσινγκτον για το θέμα.

«Δεδομένου ότι το υπουργείο Άμυνας επιθυμεί να εξετάσει το θέμα των μεταδόσεων» από την πόλη Σντερότ, πολύ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, «και του κινδύνου για τις δυνάμεις μας, έδωσα εντολή να ακυρωθεί η επιχείρηση και να επιστραφεί ο εξοπλισμός στο πρακτορείο AP», μέχρι το υπουργείο Άμυνας να αποφασίσει, επισημαίνει ο Σλόμο Κάρχι σύμφωνα με ανακοίνωση.

Οι ισραηλινές αρχές κατέσχεσαν νωρίτερα εξοπλισμό του AP λέγοντας ότι το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο παραβίασε τον νόμο παρέχοντας ζωντανή ροή εικόνας στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera -του οποίου έχει απαγορευτεί η μετάδοση στο Ισραήλ- σύμφωνα με το AP και το υπουργείο Επικοινωνιών του Ισραήλ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ταϊβάν: Εκφράζει την ευγνωμοσύνη στον Τραμπ, παρά την προειδοποίηση του να μην προχωρήσει σε ανεξαρτησία
Ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, προειδοποίησε ανοιχτά τον Αμερικανό ομόλογό του ότι οποιοσδήποτε λάθος χειρισμός στο ζήτημα αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε επικίνδυνη κλιμάκωση
Ντόναλντ Τραμπ
Τραγωδία στη Νέα Υόρκη: Μεθυσμένος οδηγός παρέσυρε πεζούς – Δύο νεκροί και τρεις σοβαρά τραυματίες
Ο ένας από τους νεκρούς ήταν πατέρας τριδύμων - Ο οδηγός ισχυρίστηκε ότι έπαθε εγκεφαλικό και λιποθύμησε, ωστόσο ανακοίνωση αναφέρει ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ
Αυτοκίνητο έπεσε σε κόσμο στην Νέα Υόρκη