Κόσμος

Το Ισραήλ έκανε πίσω και επέστρεψε τον εξοπλισμό που είχε κατασχέσει από το Associated Press

Ο Ισραηλινός υπουργός Επικοινωνιών Σλόμο Κάρχι ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης (21.05.24) ότι το Ισραήλ ανακαλεί την απόφασή του να αναστείλει τη ζωντανή μετάδοση από το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press εικόνων από τη Γάζα, μετά τις πιέσεις της Ουάσινγκτον για το θέμα.

«Δεδομένου ότι το υπουργείο Άμυνας επιθυμεί να εξετάσει το θέμα των μεταδόσεων» από την πόλη Σντερότ, πολύ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, «και του κινδύνου για τις δυνάμεις μας, έδωσα εντολή να ακυρωθεί η επιχείρηση και να επιστραφεί ο εξοπλισμός στο πρακτορείο AP», μέχρι το υπουργείο Άμυνας να αποφασίσει, επισημαίνει ο Σλόμο Κάρχι σύμφωνα με ανακοίνωση.

Οι ισραηλινές αρχές κατέσχεσαν νωρίτερα εξοπλισμό του AP λέγοντας ότι το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο παραβίασε τον νόμο παρέχοντας ζωντανή ροή εικόνας στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera -του οποίου έχει απαγορευτεί η μετάδοση στο Ισραήλ- σύμφωνα με το AP και το υπουργείο Επικοινωνιών του Ισραήλ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αστυνομικοί χτυπούν με teaser έναν από τους συλληφθέντες για την επίθεση με μαχαίρι σε τρένο στη Βρετανία - «Σκοτώστε με» τους φώναζε
Δεν αντιμετωπίζεται ως μία τρομοκρατική επίθεση, λέει η αστυνομία - Οι ύποπτοι που συνελήφθησαν είναι ένας 32χρονος έγχρωμος με βρετανική υπηκοότητα και ένας 35χρονος Βρετανός με καταγωγή από την Καραϊβική
Βρετανία: Αστυνομικοί χτυπούν με teaser έναν από τους συλληφθέντες για την επίθεση με μαχαίρι σε τρένο
14