Κόσμος

Το Ισραήλ έριξε περισσότερες από 50 βόμβες για να σκοτώσει τον Μοχάμεντ Σινουάρ

Το Ισραήλ προειδοποιεί τους άλλους ηγέτες της Χαμάς ότι είναι «οι επόμενοι»

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα (31/5/25) ότι σκότωσε τον Μοχάμεντ Σινουάρ, τον αρχηγό της Χαμάς στη Γάζα, στις 13 Μαΐου, επιβεβαιώνοντας όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Μοχάμεντ Σινουάρ ήταν ο στόχος ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής σε νοσοκομείο στη νότια Γάζα νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε την Τετάρτη ότι ο Σινουάρ σκοτώθηκε.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία αποκάλυψε μάλιστα ότι έπεσαν πάνω από 50 βόμβες μέσα σε 30 δευτερόλεπτα για να είναι σίγουρη η εξόντωση του Σινουάρ και των άλλων στελεχών της Χαμάς.

Ο Μοχάμεντ Σινουάρ ήταν ο νεότερος αδελφός του Γιαχία Σινουάρ, του πρώην ηγέτη της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης και εγκεφάλου της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023 στο Ισραήλ. Ο Μοχάμεντ φέρεται να είχε αναλάβει τα ηνία του στρατιωτικού βραχίονα της οργάνωσης μετά τον θάνατο του αδελφού του, Γιαχία.

Η Χαμάς δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει τον θάνατό του. Το Ισραήλ πάντως, απειλεί τους ηγέτες της οργάνωσης, ότι… θα είναι οι επόμενοι. 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Άμυνας, Ισραήλ Κατζ είπε πως «Είναι πλέον είναι επίσημο: Ο δολοφόνος Μοχάμεντ Σινουάρ εξοντώθηκε μαζί με τον διοικητή της Ταξιαρχίας της Ράφα, Μοχάμεντ Σαμπάνα και την κακή συμμορία που ήταν μαζί τους κάτω από το Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο στη Γάζα, και στάλθηκε να συναντήσει τον αδελφό του στις πύλες της κόλασης».

«Ο Ιζ αλ-Ντιν Χαντάντ στη Γάζα και ο Χαλίλ αλ-Χαγιά στο εξωτερικό και όλοι οι συνεργάτες τους στο έγκλημα, είστε οι επόμενοι στη σειρά» πρόσθεσε. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσία – Ουκρανία: Οι επιθέσεις με drones ανατινάζουν τις ελπίδες για ειρήνη στην Κωνσταντινούπολη και η διεθνής αξιοπιστία του Τραμπ κρέμεται από μία κλωστή
Παρά τις συχνές προσπάθειές του να αποποιηθεί την ευθύνη, ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πλέον γίνει – σε μεγάλο βαθμό – ο πόλεμος του Τραμπ, σημειώνει σε ανάλυσή του το CNN
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιβιβάζεται στο Air Force One 5
Κατέθεσε η Έριν Πάτερσον για το γεύμα με τα φονικά μανιτάρια στην Αυστραλία: «Ο πρώην σύζυγός μου, δεν ήθελε να ασχολούμαι με την οικογένεια»
«Προσπαθούσα να τον πείσω να γίνει άθεος και τα πράγματα αντιστράφηκαν, έγινα εγώ χριστιανή» - Η χαμηλή αυτοεκτίμηση και η γέννηση του γιου της
Έριν Πάτερσον
Ο Πούτιν ταπεινώθηκε από το «Περλ Χάρμπορ» της Ρωσίας: Πώς ρωσικά αεροσκάφη παγιδεύτηκαν στον ουκρανικό «Ιστό Αράχνης» – Το μήνυμα του Κιέβου
Προηγούμενες επιθέσεις της Ουκρανίας εντός της Ρωσίας έχουν προκαλέσει αντίποινα. Αλλά αυτή η τελευταία επιχείρηση είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές
Κατεστραμμένα βομβαρδιστικά στην Ρωσία
13
Νέο «ραντεβού» στην Κωνσταντινούπολη μετά το πρωτοφανές χτύπημα της Ουκρανίας που έπληξε ανεπανόρθωτα το κύρος της Ρωσίας
Πώς ρωσικά αεροσκάφη παγιδεύτηκαν στον ουκρανικό «Ιστό Αράχνης» - Τα βλέμματα στραμμένα στον δεύτερο γύρο συνομιλιών - Ζητούμενο η κατάπαυση πυρός και οι εγγυήσεις κυριαρχίας
Εικόνες καταστροφής μετά το ουκρανικό χτύπημα
22