Κόσμος

Το Ισραήλ βομβάρδισε υποδομές της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο: «Παραβιάζουν την συμφωνία εκεχειρίας»

Οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν τις αεροπορικές επιθέσεις κατά της φιλοϊρανικής οργάνωσης

Την ίδια στιγμή που η ένταση κλιμακώνεται στη Γάζα με τις εκατέρωθεν επιθέσεις της Χαμάς και του Ισραήλ, που είχαν αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να σκοτωθούν χθες Κυριακή (19.10.2025), οι IDF συνεχίζουν τα αεροπορικά πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Μπορεί η εκεχειρία ανάμεσα σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ, το Νοέμβριο του 2024, να έχει τερματίσει ουσιαστικά τις αιματηρές συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας στο Λίβανο, ωστόσο ένα χρόνο μετά οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς, λέγοντας ότι παραβιάζεται η κατάπαυση του πυρός.

Μάλιστα, οι IDF δημοσίευσαν σήμερα (20.10.2025) νέα πλάνα από αεροπορικές επιθέσεις ακριβείας στο νότιο Λίβανο, υποστηρίζοντας ότι χτύπησαν «τρομοκρατικές υποδομές της Χεζμπολάχ στην περιοχή Ναμπατίεχ.

 

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ συνεχίζει τις προσπάθειές της να αποκαταστήσει και να θέσει ξανά σε λειτουργία τρομοκρατικές υποδομές σε ολόκληρο τον Λίβανο», αναφέρει ο στρατός.

Στη συνέχεια προσθέτει πως «η παρουσία τρομοκρατικών υποδομών και η δραστηριότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στην περιοχή συνιστούν παραβίαση των συμφωνιών για εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ ανοίγει ξανά το πέρασμα Άλενμπι με την Ιορδανία για την επανεκκίνηση της ανθρωπιστικής βοήθειας
Κλειστό από μια θανατηφόρα επίθεση τον Σεπτέμβριο, το στρατηγικό αυτό πέρασμα αναμένεται να επαναλειτουργήσει αύριο για τη διέλευση ανθρωπιστικών κομβόι και εμπορευμάτων
Το πέρασμα Άλενμπι, στα σύνορα μεταξύ της Δυτικής Όχθης και της Ιορδανίας
Η Κάγια Κάλλας απαντά στον Ντόναλντ Τραμπ και υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές ελευθερίες – «Η ΕΕ είναι η πεμπτουσία της ελευθερίας»
Απέναντι στις αμερικανικές επικρίσεις, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει χώρος ελευθερίας και καλεί την Ουάσινγκτον να στρέψει το βλέμμα της προς τη Μόσχα
Η Κάγια Κάλας