Κόσμος

Το Κίεβο δικαιολογεί τις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν: «Η Τεχεράνη υπήρξε συνεργός της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία»

«Τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο ιρανικό καθεστώς» αναφέρει το ουκρανικό ΥΠΕΞ

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν ήταν δικαιολογημένες για να αποτρέψουν την Τεχεράνη από το να αναπτύξει πυρηνικά όπλα, επαινώντας την στρατιωτική επέμβαση ως «σαφές μήνυμα».

«Το Κίεβο είναι πεπεισμένο ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν πρέπει να σταματήσει, ώστε να μην αποτελέσει ποτέ ξανά απειλή για τις χώρες της Μέσης Ανατολής ή οποιοδήποτε άλλο κράτος», αναφέρει το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μάλιστα, η Ουκρανία θεωρεί ότι οι επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν αποτελούν συνέπεια των επιθετικών ενεργειών της ιρανικής ηγεσίας.

«Τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο ιρανικό καθεστώς: Το μήνυμα ότι δεν γίνεται αποδεκτή η συνέχιση της πολιτικής αποσταθεροποίησης της ασφάλειας στην Μέση Ανατολή», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ουκρανικού ΥΠΕΞ.

Στην ανακοίνωση επίσης σημειώνεται επίσης ότι το Ιράν υπήρξε συνεργός στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και χορηγός «στρατιωτικής βοήθειας» στην Μόσχα, κυρίως drones με τα οποία οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν την ουκρανική επικράτεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έκλεισαν ξανά τα αεροδρόμια του Βίλνιους και του Κάουνας στην Λιθουανία εξαιτίας μετεωρολογικών μπαλονιών από τη Λευκορωσία
Το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας είχε κλείσει προσωρινά και χτες αλλά την Τρίτη και στις 5 Οκτωβρίου όταν μπαλόνια με λαθραία τσιγάρα είχαν εισέλθει από τη Λευκορωσία
Μπαλόνι που μετέφεραν λαθραία στη Λιθουανία
Το Ισραήλ εξαπολύει αεροπορική επίθεση στη Γάζα με στόχο την Ισλαμική Τζιχάντ, παρά την συμφωνία εκεχειρίας -Τέσσερις τραυματίες
Μέσα στο έδαφος που ελέγχεται από τη Χαμάς, το νοσοκομείο Al-Awda επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε τραυματίες για περίθαλψη μετά από μια επίθεση στη Nuseirat
Γάζα