Κόσμος

Το Κογκρέσο απαγορεύει δια… νόμου την αναγνώριση της προσάρτησης της Κριμαίας!

Ομόφωνα ενέκρινε το Κογκρέσο το νομοσχέδιο περί μη αναγνώρισης της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Μάλιστα με αυτό το νομοσχέδιο το Κογκρέσο απαγορεύει στον Λευκό Οίκο να αναγνωρίσει με οποιοδήποτε τρόπο την προσάρτηση της Κριμαία από τη Ρωσία.

Την σχετική ανακοίνωσε έκανε το γραφείο τύπου της Επιτροπής και τονίζει πως στο νομοσχέδιο που ψήφισε το Κογκρέσο ζήτησε «να απαγορευθεί στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία».

Σύμφωνα το ΑΠΕ-ΜΠΕ με το κείμενο του νομοσχεδίου, οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν, de Jure και de facto, το ότι η χερσόνησος, όπως επίσης ο εναέριος της χώρος και τα χωρικά της ύδατα βρίσκονται στην Ρωσία. Κανένα από τα Ομοσπονδιακά υπουργεία δεν έχει δικαίωμα με οποιονδήποτε τρόπο να αναγνωρίσει ότι το έδαφος της ανήκει στην Ρωσία.

Παράλληλα στο νομοσχέδιο που ψήφισε το Κογκρέσο υπογραμμίζεται ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να απορρίψει την εν λόγω απαγόρευση, εάν μια τέτοια απόφαση ανταποκρίνεται στα «ζωτικά συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας» .

Η Ρωσία θεωρεί ότι το θέμα της Κριμαίας έχει κλείσει οριστικά μετά το δημοψήφισμα που έγινε τον Μάρτιο του 2014, σύμφωνα με το οποίο, η πλειοψηφία των κατοίκων τάχθηκε υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκατοντάδες συλλήψεις στη Γαλλία μετά από καταγγελίες για επιθέσεις με σύριγγες σε φεστιβάλ μουσικής
Στο Παρίσι, ξεκίνησαν έρευνες μετά την αναφορά τριών ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ένα 15χρονο κορίτσι και ένας 18χρονος, ότι «καρφώθηκαν» από σύριγγες σε διαφορετικά περιστατικά
Θέα της Βασιλικής του Παρισιού 2024 που είναι προσαρτημένη σε ένα αερόστατο με 100% ηλεκτρική και μη ολυμπιακή φλόγα, δημιουργημένη από τον Γάλλο σχεδιαστή Mathieu Lehanneur, η οποία αιωρείται στον ουρανό του Παρισιού κατά την ετήσια πανεθνική γιορτή της μουσικής
Τα βομβαρδιστικά Β-2 που έπληξαν το Ιράν χτύπησαν για πρώτη φορά στη Σερβία το 1999 – Οι φήμες για κατάρριψη πάνω από το Βελιγράδι
Αυτό που είναι γνωστό και δεν αμφισβητείται, είναι μόνον η κατάρριψη του αποκαλούμενου «αόρατου» αεροσκάφους F-117 πάνω από τη Βοϊβοντίνα στις 27 Μαρτίου του 1999
Ένα βομβαρδιστικό B-2 Spirit Stealth πλαισιώνεται από τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-22 Raptor