Κόσμος

Το Λονδίνο αναστέλλει τους νόμους περί ανταγωνισμού για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις καυσίμων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Βρετανία ανέστειλε τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού την Κυριακή, για να επιτρέψει στους ανταγωνιστές προμηθευτές καυσίμων να μοιραστούν πληροφορίες και να συντονίσουν την απάντησή τους στις ελλείψεις βενζίνης.

Οι Βρετανοί υπουργοί ανέστειλαν τους νόμους περί ανταγωνισμού για να επιτρέψουν στους προμηθευτές καυσίμων να μιλούν μεταξύ τους και να στοχεύουν στα πρατήρια βενζίνης που δεν έχουν καύσιμα, έγραψε σήμερα ο πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Times, Στίβεν Σουίνφορντ, σε μήνυμά του στο Twitter.

“Παρότι υπήρχε πάντα και εξακολουθεί να υπάρχει αφθονία καυσίμων στα διυλιστήρια και τους τερματικούς σταθμούς, γνωρίζουμε ότι υπήρξαν ορισμένα ζητήματα με τις αλυσίδες εφοδιασμού”, δήλωσε ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Κουάσι Κουάρτεγκ μετά μια συνάντηση με εκπροσώπους της βιομηχανίας.

“Για τον λόγο αυτό, θα θεσπίσουμε το Πρωτόκολλο κατάντη πετρελαίου για να διασφαλίσουμε ότι η βιομηχανία μπορεί να μοιράζεται ζωτικής σημασίας πληροφορίες και να εργάζεται από κοινού πιο αποδοτικά για να διασφαλίσει ότι ελαχιστοποιείται η διατάραξη”.

Παράλληλα η εφημερίδα Guardian γράφει σήμερα ότι ο βρετανικός στρατός θα μπορούσε να κληθεί να παραδώσει καύσιμα σε πρατήρια βενζίνης που έχουν έλλειψη καυσίμων σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης, το οποίο αναμένεται να εξεταστεί από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον τη Δευτέρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος στην Ιταλία: Πελάτες «έπαιξαν» μπουνιές στην προσπάθεια να αγοράσουν ρολόγια Royal Pop της Swatch και της Audemars Piguet
Στιγμές έντασης επικράτησαν όταν η ασφάλεια χρειάστηκε να παρέμβει για να ηρεμήσει τους παρευρισκόμενους οι οποίοι εξαγριώθηκαν μόλις έμαθαν ότι τα πολυτελή ρολόγια εξαντλήθηκαν
Χάος στην Ιταλία: Πελάτες «έπαιξαν» μπουνιές στην προσπάθεια να αγοράσουν ρολόγια Royal Pop της Swatch και της Audemars Piguet
Οδηγός στην Ιταλία έριξε το αυτοκίνητό του σε πεζούς και μαχαίρωσε περαστικό - Τουλάχιστον 8 τραυματίες
Το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε βιτρίνα καταστήματος αφού χτύπησε τους πεζούς, ενώ ο οδηγός μαχαίρωσε έναν άνδρα που προσπάθησε να τον σταματήσει
Ιταλία
Ανανεώθηκε πριν 32 λεπτά