Κόσμος

Το Μπάκιγχαμ ανοίγει για πρώτη φορά τους εντυπωσιακούς Βασιλικούς κήπους του για το κοινό

Την ευκαιρία να δουν από κοντά τους κήπους του Μπάκιγχαμ έχουν όσοι ενδιαφέρονται μέχρι 19 Σεπτεμβρίου.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να ξεναγηθούν, και να κάνουν πικνίκ. Είναι Για πρώτη φορά οι βασιλικοί κήποι ανοίγουν για το ευρύ κοινό και αποτελούν ένα από τα αξιοθέατα που συγκαταλέγονται στο Μητρώο Ιστορικών Πάρκων και Κήπων Ιστορικού Ενδιαφέροντος της Αγγλίας.

Είναι μία όαση 160 στρεμμάτων. Φιλοξενεί ποικίλα είδη χλωρίδας με περισσότερα από 1.000 δέντρα, όπως τα πλατάνια που φυτεύτηκαν από τη βασίλισσα Βικτώρια και τον πρίγκιπα Άλμπερτ, αγριοκαστανιές, 85 διαφορετικά είδη βελανιδιάς και 40 μουριάς. Και μάλιστα στο νοτιοδυτικό άκρο των κήπων δεσπόζει μια υπεραιωνόβια μουριά, την οποία φύτεψε τον 17ο αιώνα ο βασιλιάς Ιάκωβος ο Α’ της Αγγλίας.

Στους κήπους περιλαμβάνεται, ακόμη, μια λίμνη έκτασης 3,5 στρεμμάτων, η οποία χτίστηκε τον 19ο αιώνα, ένα μικρό και γραφικό καλοκαιρινό οίκημα, το ελικοδρόμιο και το βασιλικό γήπεδο τένις.

Οι επισκέπτες πριν επισκεφτούν τους κήπους θα πρέπει να κάνουν κράτηση καθώς και να κανονίσουν την ξενάγησή τους, εφόσον το επιθυμούν, υπό την καθοδήγηση ενός εκ των πιστοποιημένων ξεναγών των ανακτόρων.

Ξεκίνησαν και την… πώληση ειδών πικ νικ και του επίσημου αντισηπτικού του παλατιού

Ενόψει του ανοίγματος το Μπάκιγχαμ κυκλοφορεί μια συλλογή ειδών πικνίκ, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και το επίσημο αντισηπτικό του παλατιού.

Ένας από τους ξεναγούς του Μπάκιγχαμ δήλωσε στη βρετανική Mirror: «είναι μια όαση στο κέντρο του Λονδίνου. Οι επισκέπτες θα εντυπωσιαστούν. Είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός κήπος στο Λονδίνο, με πολλά μυστικά».

Δήλωσε ακόμα ότι, η βασίλισσα όταν βρίσκεται στα ανάκτορα, λαμβάνει ένα εποχιακό μπουκέτο, σύνθεση από τα άνθη των κήπων, κάθε Δευτέρα από το 1992.

Παραδοσιακά, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ «φιλοξενεί» 8.000 επισκέπτες κάθε φορά στα ετήσια καλοκαιρινά πάρτι στο παλάτι, αλλά λόγω της πανδημίας και του πένθους δεν μπόρεσαν να γίνουν τα τελευταία δύο χρόνια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ και Ιράν δεν «θάβουν το τσεκούρι του πολέμου» και βάζουν στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ
Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που δεν εμφανίστηκε «ζεστή» για να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ για να ακολουθήσει η Γαλλία το βράδυ του Σαββάτου, η οποία είπε ένα ηχηρό «όχι»
Λίβανος
Τραμπ: Νέα έκκληση για διεθνή αποστολή πλοίων στα Στενά του Ορμούζ για να μείνουν ανοιχτά
«Αυτό θα έπρεπε να ήταν πάντα μια ομαδική προσπάθεια, και τώρα θα είναι — Θα ενώσει τον κόσμο προς την αρμονία, την ασφάλεια και την αιώνια ειρήνη!» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος
Ντόναλντ Τραμπ
Η Γαλλία «αδειάζει» τον Ντόναλντ Τραμπ και δεν στέλνει πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Στις φλόγες διυλιστήριο στο Ερμπίλ του Ιράκ – Drones χτύπησαν το διεθνές αεροδρόμιο του Κουβέιτ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πως τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν ανοικτά με κάθε κόστος ενώ σύμφωνα με την Haaretz θα υπάρξουν απευθείας συνομιλίες Ισραήλ και Λιβάνου τις επόμενες ημέρες
Λίβανος
5
Τραμπ: «Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σύντομα θα ανοίξουμε τα Στενά του Ορμούζ» – Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα
«Ελπίζουμε ότι Κίνα, Γαλλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, θα στείλουν πλοία, ώστε τα Στενά του Ορμούζ να μην αποτελούν απειλή από ένα έθνος που έχει αποκεφαλιστεί πλήρως» τονίζει ο Τραμπ
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει σε τελετή απονομής του Μεταλλίου Τιμής στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου 9