Κόσμος

Το ραπ τραγούδι που έδωσε ελπίδα και μείωσε τις αυτοκτονίες εφήβων στις ΗΠΑ

Μειώθηκαν οι αυτοκτονίες εφήβων λόγω του τραγουδιού του Logic «1-800-273-8255» του 2017, σύμφωνα με έρευνα, καθώς ο τίτλος του φέρει τον αριθμό τηλεφώνου της Εθνικής Γραμμής Πρόληψης Αυτοκτονιών των ΗΠΑ (NSPL) και το βίντεό του απεικονίζει πώς νιώθει κάποιος όταν θέλει να αυτοκτονήσει.

Μια νέα μελέτη που διεξήχθη από τη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση (BMJ) αποκαλύπτει ότι το τραγούδι του Logic ήταν το «το ευρύτερο και διαρκές μήνυμα πρόληψης αυτοκτονιών συνδεδεμένο άμεσα με μια ιστορία ελπίδας και ανάκαμψης».

Στο βίντεο του τραγουδιού απεικονίζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας μαθητής γυμνασίου που παλεύει με τη σεξουαλικότητά του διότι υφίσταται σχολικό εκφοβισμό (bullying) σε σημείο να σκέφτεται να αυτοκτονήσει, αλλά ελέγχει τον εαυτό του αφού καλεί μια τηλεφωνική γραμμή αυτοκτονίας για να μιλήσει με κάποιον.

Όταν ο Αμερικανός ράπερ Logic – του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Sir Robert Bryson Hall II – ερμήνευσε το τραγούδι στην τελετή απονομής των MTV VMA 2017 και στην τελετή απονομής των Grammy το 2018, σύμφωνα με τη μελέτη η Εθνική Γραμμή Πρόληψης Αυτοκτονιών των ΗΠΑ κατέγραψε αύξηση 6,9% στις κλήσεις, ενώ το ποσοστό αυτοκτονιών μειώθηκε στην ηλικία των 10 – 19 ετών κατά 5,5%.

Το τραγούδι, στο οποίο συμμετέχουν οι Khalid και Alessia Cara έχουν ακούσει μέσω streaming πάνω από 400.000.000 άτομα σε όλο τον κόσμο.

«Το να γνωρίζω ότι η μουσική μου επηρέασε τις ζωές των ανθρώπων, πραγματικά, αυτό με ενέπνευσε να γράψω το τραγούδι» είπε ο Logic στο CNN. «Το κάναμε με την καρδιά μας για να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους. Και το γεγονός ότι όντως συνέβη, αυτό είναι συγκλονιστικό» πρόσθεσε ο Logic.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πάγωσαν» Δανία, Ρωσία, ΗΠΑ και Ιαπωνία – Εικόνες χάους στους δρόμους που «βούλιαξαν» στο χιόνι
Στην Κοπεγχάγη αυτοκίνητα κόλλησαν στο χιόνι, στην Αγία Πετρούπολη τα κανάλια πάγωσαν, το Τόκιο ντύθηκε στα λευκά, ενώ η Νέα Υόρκη αντιμετωπίζει το πιο ακραίο ψύχος από το 2018
Άνδρας καθαρίζει το χιόνι στο Άαλμποργκ της Δανίας
Έξι νεκροί μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στον Λίβανο - Αναφορές για 7 τραυματίες και αγνοούμενους στα ερείπια
Ο Λιβανέζος πρόεδρος ζήτησε την πλήρη κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων διάσωσης και την παροχή καταφυγίου σε κατοίκους μέσα και γύρω από το κτίριο που κατέρρευσε
Λίβανος
Νέα ποινή φυλάκισης για τη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί: Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξης
«Καταδικάσθηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη για συνάθροιση και συνεννόηση για τη διάπραξη εγκλημάτων», δήλωσε ο δικηγόρος της προσθέτοντας ότι της επιβλήθηκε επίσης διετής απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
Narges Mohammadi
Αρκετοί εγκλωβισμένοι και τραυματίες μετά από κατάρρευση πολυκατοικίας και εκδήλωση πυρκαγιάς στο Λίβανο
Η εθνική ένωση ιδιοκτητών ακινήτων σε δήλωσή της χαρακτήρισε την κατάρρευση ως αποτέλεσμα «κατάφωρης αμέλειας και ελλείψεων του λιβανικού κράτους όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών και τη στέγαση τους»
Λίβανος