Κόσμος

Τουρκία: 24 συλλήψεις για «τρομοκρατική προπαγάνδα» στα social media!

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα 24 πρόσωπα ύποπτα ότι έκαναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «τρομοκρατική προπαγάνδα» κατά της επίθεσης που διεξάγει η Άγκυρα εναντίον μιας κουρδικής πολιτοφυλακής στη Συρία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα πρόσωπα αυτά συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιχείρησης που διεξήχθη σε όλη την Τουρκία εναντίον χρηστών του Ίντερνετ ύποπτων ότι θέλησαν να αμαυρώσουν την εικόνα στης στρατιωτικής επιχείρησης, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι συλλήψεις αυτές γίνονται ενώ η Τουρκία διεξάγει από το Σάββατο στη βόρεια Συρία επίθεση εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα.

Όμως οι YPG υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ που βλέπουν στην πολιτοφυλακή αυτή μια αποτελεσματική δύναμη για να πολεμήσει εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Οι YPG πρωταγωνίστησαν πέρυσι στην ανακατάληψη της Ράκα, προπυργίου των τζιχαντιστών στη Συρία.

57 εντάλματα

Το Ανατολή είχε μεταδώσει σήμερα το πρωί πως εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε 57 εντάλματα σύλληψης σε βάρος προσώπων ύποπτων κυρίως για «τρομοκρατική προπαγάνδα» και «εξύβριση του προέδρου» στο Ίντερνετ, σε σχέση με την τουρκική επίθεση στη Συρία.

Δεν κατέστη αμέσως σαφές αν οι 24 συλληφθέντες συνελήφθησαν στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής. Τα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για έρευνες που άρχισαν σε πολλές επαρχίες της Τουρκίας, ιδιαίτερα στις νοτιοανατολικές όπου ζουν κυρίως Κούρδοι.

Σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, ο εισαγγελέας της Βαν (νοτιοανατολική Τουρκία) άρχισε έρευνα σε βάρος 4 βουλευτών του κύριου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, του HDP, που είχαν καλέσει μέσω του Twitter σε διαδήλωση κατά της τουρκικής επίθεσης.

πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε εξέλιξη η επιχείρηση για την απομάκρυνση των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό - Αναχώρησαν από την Τενερίφη οι Ισπανοί και οι Γάλλοι
Ο 70χρονος Έλληνας που βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο θα πετάξει για Ολλανδία και από εκεί θα τον παραλάβει αεροσκάφος της Πολεμικής μας Αεροπορίας για να τον μεταφέρει στην Ελλάδα
REUTERS
Το κρουαζιερόπλοιο με τα κρούσματα χανταϊού στην Τενερίφη - Live η επιχείρηση αποβίβασης των επιβατών, οι πρώτοι Ισπανοί επιβιβάζονται στο αεροσκάφος
30 μέλη του πληρώματος θα παραμείνουν εντός του κρουαζιερόπλοιου και θα ταξιδέψουν στην Ολλανδία όπου θα γίνει και απολύμανση
ισπανία
5
Βρετανία: Γκέι ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας κι ο σύζυγός του κατηγορούνται για βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση νεαρών
Ο επιχειρηματίας είναι ένας από τους πρώτους που έκαναν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας στη Βρετανία - Αντιμέτωπο με βαριές κατηγορίες βρίσκεται το ζευγάρι
Ζευγάρι ομοφυλόφυλων στη Βρετανία