Κόσμος

Τουρκία: Δεύτερο κύμα συλλήψεων για διαφθορά σε βάρος δημάρχων και στελεχών της αντιπολίτευσης

Τρεις ακόμη δήμαρχοι των πόλεων Άδανα, Αντιγιαμάν και Αττάλειας που ανήκουν στο CHP, συνελήφθησαν ως ύποπτοι για διαφθορά

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τρεις ακόμη δημάρχους που ανήκουν στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας ως υπόπτους σε υποθέσεις διαφθοράς.

Πρόκειται για τον δήμαρχο της πόλης των Αδάνων στη νότια Τουρκία, Ζεϊντάν Καραλάρ, τον δήμαρχο του Αντίγιαμαν στην ανατολική Τουρκία, Αμπντουραχμάν Τουτντερέ και τον δήμαρχο της Αττάλειας, Μουχιτίν Μποτζέκ.

Οι πρώτες δύο συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγει η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, ενώ η σύλληψη του Μουχιτίν Μποτζέκ εμπίπτει σε ανάλογη έρευνα της Γενικής Εισαγγελίας της Αττάλειας.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι συνελήφθη και ο αναπληρωτής δήμαρχος του Μπουγιουκτσεκμετζέ της Κωνσταντινούπολης, Αχμέτ Σαχίν. Ο δήμαρχος της ίδιας πόλης είναι ήδη προφυλακισμένος.

Την προηγούμενη Τρίτη, 1 Ιουλίου, είχε συλληφθεί ο τέως δήμαρχος Σμύρνης, Τουντς Σογέρ, στο πλαίσιο εντάλματος εις βάρος 157 στελεχών του δήμου και του CHP.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο κύμα σύλληψης δημάρχων και στελεχών του CHP, μετά τη σύλληψη στις 19 Μαρτίου του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Προφυλακισμένοι βρίσκονται επίσης οι δήμαρχοι άλλων εννέα περιφερειακών δήμων της Κωνσταντινούπολης και δύο των Αδάνων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Η Γροιλανδία δεν παραχωρείται στις ΗΠΑ – Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επέλθει συμφωνία» λέει η πρωθυπουργός της Δανίας
Η Φρεντέρισεν αρνήθηκε να διευκρινίσει το περιεχόμενο των συνομιλιών με τις ΗΠΑ και συμπλήρωσε πως δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει πόσο θα μπορούσαν να διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις
Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντερικσεν
Ο βασικός ρόλος της μόνιμης παρουσίας της CIA στη Βενεζουέλα: Επαναλειτουργία της πρεσβείας τους στο Καράκας θέλουν οι ΗΠΑ
Σύμφωνα με το CNN, η CIA έχει συμβάλει στην ανατροπή του Μαδούρο και είναι έτοιμη να βοηθήσει ενεργά στη διαχείριση των σχέσεων της κυβέρνησης Τραμπ με τη νέα ηγεσία της Βενεζουέλας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δίνει συνέντευξη Τύπου μετά την αμερικανική στρατιωτική επίθεση στη Βενεζουέλα, στο Παλμ Μπιτς.