Κόσμος

Τουρκία: Ισόβια σε Καβαλά και άλλους 16 κατηγορούμενους ζήτησε ο εισαγγελέας

Ποινές ισόβιας κάθειρξης στον επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά και συνολικά σε 16 άτομα ζήτησε ο εισαγγελέας στη δικαστήριο στην Τουρκία.

Ο εισαγγελέας ζήτησε ισόβια κάθειρξη για τον Καβαλά και των υπολοίπων κατηγορουμένων για χρηματοδότηση εκτεταμένων διαδηλώσεων το 2013 σε όλη την Τουρκία και για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης όπως μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο NTV και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

[read4more]

Ο Οσμάν Καβαλά, ένας υποστηρικτής των ανθρώπινων δικαιωμάτων και σημαντική προσωπικότητα της κοινωνίας των πολιτών, είναι προφυλακισμένος εδώ και περισσότερο από 15 μήνες στην Τουρκία και το κατηγορητήριο εις βάρος του παραδόθηκε σήμερα στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με το Ανατολή, άλλα γνωστά ονόματα μεταξύ των 16 κατηγορουμένων είναι ο δημοσιογράφος Τσαν Ντουντάρ, που έχει καταφύγει στη Γερμανία, και ο ηθοποιός Μεχμέτ Αλί Αλαμπορά. Ο Καβαλά κατηγορείται από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι χρηματοδότησε τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις της άνοιξης του 2013 στην Τουρκία, που είναι επίσης γνωστές με την ονομασία «κίνημα του Γκεζί».

Επίσης σύμφωνα με τον φιλοκυβερνητικό τύπο συνδέεται με το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016, με τον ίδιο πάντα να αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες αυτές.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο  Οσμάν Καβαλά είναι σεβαστός στους κύκλους των διανοουμένων τόσο στην Τουρκία όσο και στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στη Γαλλία. Συνελήφθη στις 18 Οκτωβρίου 2017 και μερικές ημέρες μετά προφυλακίσθηκε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Με μήνυμα στα περσικά ο ισραηλινός στρατός καλεί τους Ιρανούς να επικοινωνήσουν με τη Μοσάντ
«Ακόμα και εκείνοι που αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη των θεσμών ασφαλείας του καθεστώτος μας έχουν εκφράσει τον φόβο, την απελπισία και τον θυμό τους για όσα συμβαίνουν στο Ιράν»
Ιρανοί πολίτες σε ταράτσα κτιρίου στην Τεχεράνη μετά την ισραηλινή επίθεση στη ιρανική δημόσια ραδιοτηλεόραση 2