Κόσμος

Τουρκία: Μειώνονται οι νεκροί από κορονοϊό αλλά ξεπέρασαν τους 3.000

Nέα μείωση του αριθμού των θυμάτων της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, καταγράφηκε στην Τουρκία το τελευταίο 24ωρο, με 89 θανάτους και 2.939 νέα κρούσματα, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Υγείας.

Στον αντίποδα, οι ασθενείς που ανάρρωσαν το προηγούμενο 24ωρο ξεπέρασαν και πάλι τους 5 χιλιάδες (5.231).

Συνολικά ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 3.081 και τα κρούσματα στα 117.589 από την αρχή της κρίσης.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά η Τουρκία βρίσκεται στην κορύφωση της επιδημίας του κορονοϊού. Ο ίδιος εκτίμησε ότι διαπιστώνεται καθοδική τάση ωστόσο, όπως προειδοποίησε, «αν δεν υπάρξει συμμόρφωση στα μέτρα ενδέχεται νέο κύμα της επιδημίας».

Μιλώντας έπειτα από την συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής υγείας, ο τούρκος υπουργός είπε ότι το ποσοστό των ασθενών που πεθαίνουν από κορονοϊό στην Τουρκία έχει μειωθεί κατά 10% και των διασωληνωμένων κατά 14%.

«Μέχρι στιγμής το ποσοστό θανάτων στην Τουρκία είναι 2,58%. Η χώρα μας έχει το χαμηλότερο ποσοστό θανάτων στην Ευρώπη. Βρίσκεται στην ογδοηκοστή θέση στον κόσμο. Αυτό αποτελεί μια επιτυχία της τουρκικής ιατρικής», ανέφερε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αντιδράσεις για μέτρα σοκ από Μπαϊρού στη Γαλλία - Ζητά περικοπές 3.000 θέσεων στο δημόσιο και κατάργηση 2 αργιών
Ο Φρανσουά Μπαϊρού υποστηρίζει ότι η Δευτέρα του Πάσχα και η Ημέρα της Νίκης θα μπορούσαν να γίνουν κανονικές εργάσιμες ημέρες, καθώς οι επικριτές αποκαλούν το σχέδιο «άμεση επίθεση στη Γαλλία»
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση ενός σημαντικού σχεδίου ανάκαμψης των δημόσιων οικονομικών, στο οποίο περιγράφονται οι πρώτες δημοσιονομικές κατευθύνσεις για το 2026
Επαναπατρίστηκε ρωμαϊκό ψηφιδωτό στην Πομπηία μετά από 80 χρόνια - Είχε κλαπεί από αξιωματικό των Ναζί
Το ψηφιδωτό χρονολογείται μεταξύ του 1ου αιώνα π.Χ. και του 1ου αιώνα μ.Χ. - Οι κληρονόμοι του, το επέστρεψαν στην Ιταλία αφού ο προηγούμενος Γερμανός ιδιοκτήτης του πέθανε - Τι αναφέρει η «κατάρα της Πομπηίας»
Συντηρητές εκθέτουν ένα ρωμαϊκό ψηφιδωτό που απεικονίζει ένα ζευγάρι ερωτευμένων, το οποίο επαναπατρίστηκε από τη Γερμανία, στο αρχαιολογικό πάρκο της Πομπηίας 4
Η Σλοβακία μπλόκαρε το 18ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ στη Ρωσία – «Απορρίπτουμε την ηλίθια πρόταση να διακοπεί το φυσικό αέριο»
«Οι κυρώσεις είναι απαραίτητες για να μην έχει η Ρωσία τα μέσα να διεξάγει αυτόν τον πόλεμο» δήλωσε η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Κάγια Κάλας
Η Σλοβακία μπλόκαρε το 18ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ στη Ρωσία – «Απορρίπτουμε την ηλίθια πρόταση να διακοπεί το φυσικό αέριο» 34
Τραγωδία στην Ιταλία: Τρεις νεκροί μετά από σύγκρουση φορτηγού με αυτοκίνητο μέσα σε σήραγγα – Μία 5χρονη ανάμεσα στους τραυματίες
Τα θύματα είναι τρεις άνδρες, ενώ η 5χρονη που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Φλωρεντίας με ελικόπτερο - Μία γυναίκα φέρει επίσης σοβαρά τραύματα από το σφοδρή σύγκρουση
Ασθενοφόρο στην Ιταλία