Κόσμος

Τουρκία: Ναυάγιο με 60 μετανάστες στη λίμνη Βαν! Τουλάχιστον 6 νεκροί

Πλοιάριο που μετέφερε 55 με 60 μετανάστες βυθίστηκε στη λίμνη Βαν στην ανατολική Τουρκία, με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Σουλεϊμάν Σοϊλου να δηλώνει ότι μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί έξι πτώματα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από την επαρχία Βαν ο Σόιλου επεσήμανε ότι οι αρχές έχουν συλλάβει 11 ανθρώπους που συνδέονται με το περιστατικό και πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης.

Ομάδες δυτών αναζητούσαν σήμερα το βυθισμένο πλοιάριο, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός, διευκρινίζοντας ότι οι τοπικές αρχές ενημερώθηκαν για το ναυάγιο το βράδυ της Κυριακής, δηλαδή 24 ώρες μετά το συμβάν.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι επιβαίνοντες στο πλοιάριο ήταν Πακιστανοί, Αφγανοί και Ιρανοί.

Η λίμνη Βαν βρίσκεται στην ομώνυμη επαρχία της Τουρκίας κοντά στα σύνορα με το Ιράν, μια περιοχή από την οποία περνούν πολλοί μετανάστες που κατευθύνονται στην Ευρώπη.

Τον Δεκέμβριο ένα πλοιάριο που μετέφερε πολλές δεκάδες μετανάστες από το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές και το Αφγανιστάν βυθίστηκε στην ίδια λίμνη, με αποτέλεσμα να πνιγούν επτά άνθρωποι, ενώ άλλοι 64 διασώθηκαν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκαριστικές στιγμές σε τσίρκο στη Βραζιλία - Γυναίκα ακροβάτης που κρεμόνταν από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό
Ο υπεύθυνος του τσίρκου Circo Robatiny στο οποίο εργαζόταν η ακροβάτης έριξε τις ευθύνες για το περιστατικό της πτώσης στην Ντίας και όχι σε βλάβη του εξοπλισμού
Ακροβάτης πέφτει στο κενό
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έφτασαν στην Βρετανία – Την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον Κάρολο
Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ έχει προσκληθεί από τον βασιλιά Κάρολο και, όπως ορίζει το πρωτόκολλο για κάθε επίσημη κρατική επίσκεψη, θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ
Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στο ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια της Disneyland – Αποκλειστικό μήνυμα και προσωπικές αναμνήσεις
Στο τρέιλερ, ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρεται στο Space Mountain, το οποίο, όπως λέει, ήταν ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια στο πάρκο ενώ η Μέγκαν Μαρκλ προσθέτει: «Εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα σου»
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι