Κόσμος

Τουρκία: Νεκρή ακτιβίστρια και η κόρη της!

Μια ακόμη υπόθεση με πιθανή δολοφονία στην Τουρκία. Και μάλιστα διπλή. Ο μαφιόζικος θάνατος της ακτιβίστριας και της δημοσιογράφου κόρη της...

Μια σύρα ακτιβίστρια της αντιπολίτευσης στην Τουρκία και η δημοσιογράφος κόρη της βρέθηκαν νεκρές στο διαμέρισμά τους στην Κωνσταντινούπολη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο γυναίκες προφανώς δολοφονήθηκαν. Τις μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Τα άψυχα σώματα της Ορούμπα Μπάρακατ, 60 ετών, και της κόρης της, Χάλα Μπάρακατ, 22 ετών, βρέθηκαν από αστυνομικούς. Οι Αρχές ειδοποιήθηκαν από συγγενείς το βράδυ της Πέμπτης, 21.09.2017. Οι συγγενείς είχαν ανησυχήσει επειδή δεν τις είχαν δει.

Σύμφωνα με το Dogan, γείτονες των δύο γυναικών, που κατοικούσαν στο Ουσκουντάρ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, δήλωσαν πως τα θύματα στραγγαλίστηκαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, οι δύο γυναίκες δολοφονήθηκαν πριν από μερικές ημέρες. Οι σοροί τους είχαν διαποτιστεί με απολυμαντικό υγρό προκειμένου να καθυστερήσει η εμφάνιση της μυρωδιάς της σήψης.

Η αδελφή της Ορούμπα Μπάρακατ, Σάζα, επιβεβαίωσε εξάλλου τον θάνατό της στο Facebook. Λέγοντας πως οι δύο γυναίκες «δολοφονήθηκαν από τα χέρια της αδικίας και της τυραννίας».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ορούμπα Μπάρακατ είχε αντιτεθεί από τη δεκαετία του 1980 στη συριακή εξουσία. Πρώτα στον Χάφεζ αλ-Άσαντ και στη συνέχεια στον γιο του Μπασάρ, που τον διαδέχθηκε το 2000.

Στην Τουρκία αυτά έχουν γίνει… καθημερινότητα

Η οικογένεια των δύο γυναικών εκτιμά πως ο θάνατός τους μπορεί να συνδέεται με την αντιπολιτευτική δραστηριότητα της Ορούμπα Μπάρακατ. Αυτό δήλωσε στο Facebook ένας σύρος ακτιβιστής, ο Ράμι Τζάραχ.

Η νεαρή δημοσιογράφος Χάλα Μπάρακατ εργαζόταν για την ενημερωτική ιστοσελίδα Orient News. Εργοδοτείτο παράλληλα από το αγγλόφωνο κανάλι της δημόσιας τουρκικής τηλεόρασης (TRT).

Αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος στη Συρία, τον Μάρτιο του 2011, σχεδόν τρία εκατομμύρια Σύροι, πολλοί από τους οποίους αντιφρονούντες στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, βρήκαν καταφύγιο στην Τουρκία.

Πολλοί αντιπολιτευόμενοι και σύροι δημοσιογράφοι που κατέφυγαν στην Τουρκία έκαναν λόγο για απειλές κατά της ζωής τους.

Το 2015, δύο σύροι δημοσιογράφοι από την πόλη Ράκα, προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία, στραγγαλίστηκαν στη νότια Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο «καρατόμησε» τον επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών μετά από έκθεση που αντέκρουε τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τζέφρι Κρους, διευθυντής της Defense Intelligence Agency (DIA), απομακρύνθηκε από τη θέση του – Η απόφαση ελήφθη μετά από εσωτερική έκθεση για το Ιράν, που θεωρήθηκε ενοχλητική για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τους New York Times
Ο Αντιπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και Διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών (DIA) Τζέφρι Κρουζ
Το Ισραήλ καταγγέλλει «ξεδιάντροπο ψέμα» για την κήρυξη λιμού στη Γάζα από τον ΟΗΕ – Αμφισβητούν την έκθεση οι ΗΠΑ
Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι η Γάζα πλήττεται από λιμό – Tο Ισραήλ απορρίπτει τα συμπεράσματα αυτά ως «ξεδιάντροπο ψέμα» και κατηγορεί τη Χαμάς, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες αμφισβητούν τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε
Παιδιά στη Γάζα κρατώντας κατσαρόλες 10
Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο καταγγέλλει «εγκληματικό και παράνομο» σχέδιο των ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση ανάπτυξης στρατευμάτων
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι προετοιμάζει επίθεση κατά της χώρας του, μετά την ανακοίνωση της μαζικής ανάπτυξης αμερικανικών δυνάμεων στην Καραϊβική
Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο 2