Κόσμος

Τουρκία: Οι πρώτες δηλώσεις Ιμάμογλου μετά τη μεγάλη νίκη στην Κωνσταντινούπολη στις δημοτικές εκλογές

Μεγάλος κερδισμένος των δημοτικών εκλογών της Τουρκίας είναι ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος εξασφάλισε διαφορά 10 μονάδων έναντι του εκλεκτού του προέδρου Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ.

“Κερδίσαμε τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη” δήλωσε ο Εκρέμ Ιμάμογλου στις πρώτες δηλώσεις μετά τη μεγάλη νίκη στις δημοτικές εκλογές. 

Ο ίδιος είπε πως μετά την καταμέτρηση του 96% των ψήφων προηγείται με πάνω από ένα εκατομμύριο ψήφους από τον αντίπαλό του, υποψήφιο του AKP.

Ο Ιμάμογλου ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους, τα μέλη της παράταξής του για τη μεγάλη νίκη αλλά και τους εθελοντές που βοήθησαν στην εκλογική διαδικασία.

Ο Ιμάμογλου είχε πάρει τον δήμο της Κωνσταντινούπολης από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, στις εκλογές του 2019, έπειτα από 25 χρόνια. Για τον Ερντογάν η ανάκτηση του δήμου της Κωνσταντινούπολης, από όπου ξεκίνησε την αναρρίχησή του στην πολιτική έγινε έκτοτε στόχος ζωής. Ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Η Κωνσταντινούπολη των 16 εκατομμυρίων κατοίκων επισήμως, ίσως και των 20 εκατομμυρίων ανεπίσημα, πληθυσμιακά είναι μεγαλύτερη από 131 χώρες του κόσμου, παράγει το 30 έως 40% του τουρκικού ΑΕΠ, διαχειρίζεται έναν τεράστιο προϋπολογισμό και κατέχει τα ακριβότερα «φιλέτα» ακίνητης περιουσίας στη χώρα. Η μεγαλούπολη θα ήταν σημαντικό «περιουσιακό στοιχείο» για να ενισχύσει την εξουσία του ο Ερντογάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η χλιδάτη ζωή του influencer εγγονού του Φιντέλ Κάστρο, Σάντρο, που θέλει συμφωνία με τον Τραμπ για την Κούβα
Ο ίδιος απορρίπτει τις κατηγορίες ότι επωφελείται από το όνομά του, τονίζοντας σε συνέντευξή του στο CNN πως ό,τι έχει αποκτήσει είναι αποτέλεσμα προσωπικής προσπάθειας
Ο εγγονός του Φιντέλ Κάστρο, Σάντρο
Το Ισραήλ επιδιώκει «μοντέλο Γάζας» για τον Λίβανο: Θέλει έλεγχο μέχρι τον ποταμό Λιτάνι και καταστροφή όλων των σπιτιών στα σύνορα
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ προειδοποίησε πως αν δεν διασφαλιστεί η ασφάλεια του βορείου Ισραήλ, οι 600.000 εκτοπισμένοι Λιβανέζοι δεν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους
Ποταμός Λιτάνι 5