Κυριακή, 21 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Τουρκία: Πέντε νεκροί, δεκάδες νεκρά ζώα και τραυματίες από τεράστιες φωτιές

Τουρκία: Πέντε νεκροί, δεκάδες νεκρά ζώα και τραυματίες από τεράστιες φωτιές

Στο έλεος μιας φονικής πυρκαγιάς βρίσκεται η επαρχία Μαρντίν στην Τουρκία κοντά στην Συρία. Η φωτιά εκδηλώθηκε την Πέμπτη και συνεχίζει να καίει και σήμερα Παρασκευή (21.6.2024).

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίσθηκαν στις δασικές φωτιές της επαρχίας που έχουν πλέον επεκταθεί και έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις πλήττοντας χωριά στη νοτιοανατολική Τουρκία.

«Υπήρξαν πέντε νεκροί και 44 τραυματίες, οι 10 από τους οποίους φέρουν σοβαρά τραύματα», στις δύο ζώνες που βρίσκονται κοντά στη Μαρντίν, έγραψε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά στο X.

Σε εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται μια γιγάντια πυρκαγιά να φωτίζει τον ουρανό και μεγάλα σύννεφα καπνού.

Τέσσερις ομάδες υπηρεσιών άμεσης βοήθειας και 35 ασθενοφόρα βρίσκονται επιτόπου, διευκρίνισε ο Κοτζά.

 

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες, Πέμπτη, το βράδυ σε ζώνη που βρίσκεται σε απόσταση περίπου τριάντα χιλιομέτρων νότια του Ντιγιάρμπακιρ και επεκτάθηκε γρήγορα εξαιτίας των σφοδρών ανέμων, πλήττοντας πέντε χωριά, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια.

 

«Δυστυχώς τρεις κάτοικοι της περιφέρειας του Ντιγιάρμπακιρ και δύο της περιφέρειας της Μαρντίν έχασαν τη ζωή τους», ανέφερε ο τελευταίος μέσω της X.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις