Κόσμος

Τουρκία: Σύλληψη 9 Βρετανών με… “άρωμα” Ισλαμικού Κράτους

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι συνέλαβε κοντά στο Χατάι, στη νότια Τουρκία, εννέα Βρετανούς υπηκόους που επιθυμούσαν να περάσουν στη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

«Εννέα πρόσωπα βρετανικής υπηκοότητας συνελήφθησαν στα σύνορα την ώρα που προσπαθούσαν να εισέλθουν στη Συρία από την Τουρκία», ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο στρατού της Τουρκίας στον ιστότοπό του.

Ο στρατός δεν έδωσε καμία άλλη λεπτομέρεια για την ταυτότητα των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης και έναν Τούρκο βουλευτή της αντιπολίτευσης, οι εννέα Βρετανοί επιβιβάστηκαν την 12η Μαρτίου σε μια πτήση με προορισμό την Κωνσταντινούπολη από το Χαρτούμ, όπου σπούδαζαν, με πρόθεση να περάσουν στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Περού: Ανεπιθύμητη από το Κογκρέσο η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ – Κηρύχθηκε «persona non grata»
Η Λίμα κατηγορεί την Κλαούντια Σέινμπαουμ για ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις, τρεις ημέρες μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών
Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ
Σουηδία: Διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία του αεροδρομίου του Γκέτεμποργκ μετά τον εντοπισμό drone
Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις του την Πέμπτη, μετά την εμφάνιση ενός ή περισσότερων drone στον εναέριο χώρο – Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
drone