Κόσμος

Τουρκία: Συντριβή αεροσκάφους! Νεκροί 7 στρατιωτικοί

Επτά στελέχη των ένοπλων δυνάμεων της Τουρκίας σκοτώθηκαν όταν αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης συνετρίβη στην ανατολική επαρχία Βαν στην Τουρκία.

Την είδηση έκανε γνωστή ο υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού. “Πληροφορηθήκαμε ότι χάσαμε επτά ήρωες, μεταξύ των οποίων είναι και οι δύο πιλότοι” είπε ο Σοϊλού.

Ο Σοϊλού διευκρίνισε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη σε ορεινή περιοχή, σε υψόμετρο 670 μέτρων.

Ερευνητές αεροπορικών δυστυχημάτων διενεργούν έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια της συντριβής, σύμφωνα με το NTV.

Η τελευταία επαφή με το αεροσκάφος έγινε στις 22:32 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) χθες. Το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ 13 λεπτά αργότερα.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Βαν απέτισε φόρο τιμής μέσω Twitter στους επτά «ήρωες» και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειές τους.

Δύο τούρκοι πιλότοι είχαν σκοτωθεί το 2018, όταν είχε συντριβεί στρατιωτικό αεροσκάφος κατά τη διάρκεια γυμνασίων στην επαρχία Ιζμίρ (δυτικά).

Η ορεινή, απομονωμένη επαρχία Βαν, στα σύνορα με το Ιράν, είχε χτυπηθεί τον Φεβρουάριο από δύο χιονοστιβάδες με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 41 άνθρωποι.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας εμπλέκονται συχνά σε μάχες στη νοτιοανατολική Τουρκία αλλά και στο βόρειο Ιράκ με αυτονομιστές αντάρτες της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK). Αυτός ο πόλεμος χαμηλής έντασης, που κρατάει από το 1984, έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 40.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων αμάχων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαλλία: Δέκα χρόνια μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, επιζώντες του Μπατακλάν αυτοκτονούν, θύματα του «αόρατου» τραύματος
Ο Γκιγιόμ Βαλέτ και ο Φρεντ Ντεβίλντ είχαν επιζήσει από τη σφαγή του Μπατακλάν. Ρημαγμένοι από το μετατραυματικό στρες, έβαλαν τέλος στη ζωή τους, ανήμποροι να ξεφύγουν από το αποτύπωμα του τρόμου της 13ης Νοεμβρίου 2015
Ένας άνδρας περπατά μπροστά από την αίθουσα συναυλιών Bataclan στο Παρίσι, ενώ οι άνθρωποι αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα μια εβδομάδα μετά την επίθεση στο Παρίσι, στις 22 Νοεμβρίου 2015.
ΗΠΑ: «Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» βλέπει πρώην εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στις αμερικανικές επιθέσεις σε πλοία στη Καραϊβική
Ο πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Λουίς Μορένο Οκάμπο, καταγγέλλει την παράνομη εκτροπή της αμερικανικής αντιναρκωτικής πολιτικής στη Καραϊβική
Εικόνα που δείχνει ένα χτύπημα σε πλοίο ανοικτά των ακτών της Βενεζου