Κόσμος

Τουρκικά ΜΜΕ για επίσκεψη Σολτς στην Αθήνα: Ο Μητσοτάκης μας επιτέθηκε για άλλη μια φορά

Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από την ημέρα ανάληψης της καγκελαρίας στη Γερμανία πραγματοποίησε την Πέμπτη (27.10.2022) ο Όλαφ Σολτς. Οι δηλώσεις που έγιναν από τους δύο ηγέτες προκάλεσαν μεγάλο εκνευρισμό στην Τουρκία

ΜΜΕ στην Τουρκία στέκονται ιδιαιτέρως στα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ομοσπονδιακό Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς. Εστιάζουν ειδικότερα στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και ότι κρίνεται πως τα γερμανικά άρματα μάχης Marder πρέπει να κατευθυνθούν στον Έβρο και όχι στα νησιά.

Η παραπάνω διευκρίνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε εκνευρισμό στην Τουρκία, παρόλο που τονίστηκε με σαφήνεια ότι τα νησιά δεν αποτελούν απειλή για κανέναν. Χαρακτηριστικό είναι ότι ΜΜΕ ανέφεραν για το θέμα ότι «η Αθήνα θα στείλει άρματα στα σύνορα με την Τουρκία» και ότι ο Σολτς στήριξε τις ελληνικές θέσεις. 

Η εφημερίδα Milliyet αναφέρει ότι «η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά», ενώ η Sabah ισχυρίζεται ότι «η Ελλάδα επέστρεψε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, κατηγόρησε την Τουρκία και ο Σολτς στήριξε τις ελληνικές θέσεις».

Το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global ανέφερε: «O καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, στην Αθήνα συναντήθηκε με τον Μητσοτάκη και φυσικά στην ατζέντα υπήρχε και η Τουρκία. Ο Σολτς υποστήριξε τις θέσεις της Αθήνας η οποία στρατιωτικοποιεί τα νησιά ενάντια στις διεθνείς συνθήκες. Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως τα άρματα που θα παραληφθούν από τη Γερμανία θα μεταφερθούν στην Αλεξανδρούπολη, που βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία».

Επίσης, ανέφερε: «Ο Μητσοτάκης για άλλη μια φορά επιτέθηκε στην Τουρκία και ισχυρίστηκε πως τα στρατιωτικοποιημένα νησιά δεν αποτελούν απειλή για κανέναν».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Μέση Ανατολή συνεχίζει να φλέγεται: Ντόναλντ Τραμπ και Χεζμπολάχ υπόσχονται πόλεμο «μακράς διαρκείας»
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ έχουν πλήξει περισσότερους από 15.000 στόχους από την έναρξη του πολέμου, ενώ οι ΗΠΑ στέλνουν περισσότερα πλοία και 5.000 πεζοναύτες στη Μέση Ανατολή
Σύννεφα καπνού υψώνονται μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού, έπειτα από την κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ, εν μέσω της αμερικανο-ισραηλινής αντιπαράθεσης με το Ιράν
Η πρώην Μις Καλιφόρνια επιτίθεται στον Ντόναλντ Τραμπ για τη στήριξη στο Ισραήλ: «Δεν σε αναγνωρίζω πια, θα προσεύχομαι για σένα»
Στην επιστολή της υποστήριξε ακόμη ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες «στέλνονται στη Μέση Ανατολή για να θυσιαστούν», ενώ τόνισε ότι αισθάνεται υποχρεωμένη να μιλήσει για τον πόλεμο στη Γάζα
Ντόναλντ Τραμπ και Κάρι Πρίτζιν Μπόλερ