Κόσμος

Τούρκοι διπλωμάτες σκοτώθηκαν σε πυροβολισμούς στην Ερμπίλ του Ιράκ! Video

Τούρκοι διπλωμάτες σκοτώθηκαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε εστιατόριο, στην πόλη Ερμπίλ, στο Ιράκ, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (17.7.2019).

Οι πυροβολισμοί έπεσαν σε εστιατόριο, όπου οι Τούρκοι διπλωμάτες έπαιρναν το γεύμα τους, σύμφωνα με Κούρδους αξιωματούχους ασφαλείας που επικαλείται το Reuters. Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για τρεις νεκρούς Τούρκους.

Ανέφεραν, επίσης, ότι άγνωστοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο εστιατόριο.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει το σημείο όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί, ενώ υπηρεσίες ασφαλείας και έκτακτης ανάγκης έχουν σπεύσει στο σημείο.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΜΜΕ, Habertuk, η επίθεση ενορχηστρώθηκε από το PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν).

Ο αναπληρωτής γενικός πρόξενος της Τουρκίας φέρεται να είναι μεταξύ των θυμάτων, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται την ιρακινή κρατική τηλεόραση και τουρκικά ΜΜΕ.

https://twitter.com/TRTFrancais/status/1151477135430828032

Το PKK θεωρείται στην Τουρκία τρομοκρατική οργάνωση. Η Άγκυρα βρίσκεται σε διαμάχη με την οργάνωση η οποία αρχικά διεκδικούσε την ίδρυση ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους, και στη συνέχεια μεγαλύτερη αυτονομία για τους Κούρδους.

Εκτός από την Τουρκία, το PKK έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική ομάδα από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Βρετανία εξετάζει την εμπλοκή της στο πόλεμο Ισραήλ – Ιράν: Ο ρόλος της αεροπορικής βάσης στον Ινδικό που μοιράζεται με τις ΗΠΑ
Σύμφωνα με πηγή του SkyNews, ο Γενικός Εισαγγελέας υποστηρίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να στηρίξει τις ΗΠΑ μόνο για «αμυντικούς» λόγους
Ο Κρις Στάρμερ
Νεκρός ο δεύτερος διοικητής της Χεζμπολάχ σε ισραηλινή επιδρομή drones στον νότιο Λίβανο
Ο Μοχάμεντ Αχμάντ Κράις υπήρξε διοικητής της αντιαρματικής μονάδας της Χεζμπολάχ - «Ο τρομοκράτης προωθούσε τρομοκρατική δραστηριότητα στο νότιο Λίβανο», ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός
Καπνοί
Ο Νετανιάχου υπόσχεται αντίποινα μετά την ομοβροντία πυραύλων που εκτόξευσε το Ιράν: «Θα πληρώσουν το τίμημα οι τύραννοι»
«Οι τρομοκράτες τύραννοι του Ιράν εκτόξευσαν πυραύλους στο νοσοκομείο Soroka στη Μπιρσίβα και σε έναν άμαχο πληθυσμό στο κέντρο της χώρας», ανέφερε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
26