Κόσμος

Τουλάχιστον 60 νεκροί μέσα σε 3 μέρες από τις πλημμύρες στο Πακιστάν – Συγκλονιστικές φωτό

Οι πλημμύρες τις οποίες προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές που σημειώνονται εξαιτίας των μουσώνων στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 60 ανθρώπους τις τελευταίες τρεις ημέρες στο Πακιστάν, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται σε ηλεκτροπληξίες, πνιγμούς και καταρρεύσεις οικημάτων, δήλωσε ένα στέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών,που είναι η αρμόδια για όλες τις επιχειρήσεις διάσωσης και αρωγής στους πληγέντες.

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις περιοχές των φυλών, κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν, άλλοι τόσοι στην ανατολική επαρχία Παντζάμπ, ενώ 10 σκοτώθηκαν στην επαρχία Μπαλουτσιστάν, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας και οκτώ στην επαρχία Χάιμπερ-Παχτούνχβα στα βορειοδυτικά, σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας. Τρεις άνθρωποι έχασαν επίσης τη ζωή τους στο ελεγχόμενο από το Πακιστάν τμήμα του Κασμίρ.

Στην πόλη Καράτσι, όπου βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας, καθώς και στην κοντινή πόλη Χαϊντεραμπάντ, καταγράφηκαν εκτεταμένες ζημιές λόγω των βροχοπτώσεων που συνεχίζονταν ασταμάτητα από το Σάββατο ως σήμερα Δευτέρα, με συνολικά 15 νεκρούς στην επαρχία Σιντχ, όπου υπάγονται διοικητικά οι δύο πόλεις.

Τα περισσότερα θύματα στην παράκτια πόλη πέθαναν από ηλεκτροπληξία, καθώς ισχυροί άνεμοι ανέτρεψαν πολλές κολόνες του δικτύου ηλεκτροδότησης και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στα καλώδια του απαρχαιωμένου δικτύου αυτού.

Ο στρατός κλήθηκε για να διασώσει πολίτες στο Καράτσι, ενώ διεξάγει επίσης επιχειρήσεις διάσωσης στην Πεσάβαρ, στα βορειοδυτικά.

Ο Αρίφ Μαχμούντ, γενικός διευθυντής της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Πακιστάν, δήλωσε ότι οι βροχοπτώσεις υποχωρούν, όμως προειδοποίησε ότι αναμένεται τα ακραία καιρικά φαινόμενα να επαναληφθούν τις επόμενες ημέρες.
Οι πλημμύρες κατά την διάρκεια των μουσώνων είναι συχνές στο Πακιστάν, όπου το 2010 είχε πλημμυρίσει το ένα πέμπτο της χώρας, είχαν χάσει τη ζωή τους πάνω από 1.700 άνθρωποι κι είχαν πληγεί πάνω από 20 εκατομμύρια πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουλάχιστον 14 τραυματίες από έκρηξη βόμβας σε τρένο

Πακιστάν: 30 νεκροί από τις πλημμύρες – Προειδοποίηση για μουσσώνες – ΦΩΤΟ

Κατηγορείται ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν πως σχεδίαζε τη δολοφονία της Μπεναζίρ Μπούτο

Τουλάχιστον 41 νεκροί από δύο βομβιστικές επιθέσεις στο Πακιστάν

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το τελευταίο βίντεο – μήνυμα του Φρανκ Κάπριο, του «πιο καλού δικαστή στον κόσμο» στις ΗΠΑ – «Να με θυμάστε στις προσευχές σας»
Εμβληματική μορφή συμπόνιας στις Ηνωμένες Πολιτείες, συγκίνησε εκατομμύρια ανθρώπους – Την παραμονή του θανάτου του σε ηλικία 88 ετών απηύθυνε ένα τελευταίο κάλεσμα στους θαυμαστές του
Ο δικαστής Φρανκ Κάπριο
Ο μαζικός τουρισμός «χτυπά» και την Ανταρκτική – Ο οικολογικός κίνδυνος και η ταχύτερη τήξη των πάγων
Η τελευταία παρθένα περιοχή του πλανήτη αποδυναμώνεται – Έρευνα προειδοποιεί για τον αυξανόμενο αντίκτυπο των επισκεπτών και των επιστημονικών αποστολών, που επιταχύνουν την τήξη των πάγων
Φωτογραφία αρχείου
Πώς ο ένας γαμπρός του εξαπάτησε τον άλλον για να αγοράσει πολυτελές γιοτ που βρίσκεται στο Πέραμα
Σύμφωνα με τους NYT o σύζυγος της Τίφανι Τραμπ έστησε επιχείρηση με τον ξάδερφό του και έπεισε τον μπατζανάκη του και σύζυγο της Ιβάνκα να αγοράσει ημιτελές γιοτ που βρίσκεται στην Ελλάδα για 2,5 εκ. δολάρια, ένα υπέρογκο ποσό πάνω από την πραγματική του αξία
Η Τίφανι Τραμπ, στην πρώτη σειρά δεξιά, και ο σύζυγός της Μάικλ Μπούλος, η Ιβάνκα Τραμπ, στην πρώτη σειρά στο κέντρο, και ο σύζυγός της Τζάρετ Κούσνερ