Κόσμος

Τουρκία: Απέλυσε 12.801 αστυνομικούς ο Ερντογάν

Οι τουρκικές αρχές απάλλαξαν από τα καθήκοντά τους 12.801 αστυνομικούς, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ηγεσία της αστυνομίας, καθώς φέρονται να συνδέονται με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε έρευνα στους κόλπους της αστυνομίας, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CΝΝ Turk, και μία ημέρα αφότου η τουρκική κυβέρνηση παρέτεινε για τρεις μήνες την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα.

Από τους 12.801 αστυνομικούς που αποπέμφθηκαν σε όλη τη χώρα οι 2.523 ήταν διοικητές, επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Συνολικά στην Τουρκία υπηρετούν περίπου 250.000 αστυνομικοί.

Περίπου 100.000 άνθρωποι που εργάζονταν στον στρατό, τις δημόσιες υπηρεσίες, την αστυνομία και το δικαστικό σύστημα έχουν ήδη αποπεμφθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ενώ περίπου 32.000 έχουν συλληφθεί για τη φερόμενη σχέση τους με αυτό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η λαμπερή τελετή για τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο - Εντυπωσιακό σόου με drone και πυροτεχνήματα
Περίπου 80 επίσημες αντιπροσωπείες παραβρέθηκαν στην τελετή, από τις οποίες «40 είχαν επικεφαλής βασιλείς, πρίγκιπες, αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων»
REUTERS
8
Στη φυλακή 38χρονη για την «κλοπή του αιώνα» στο Λούβρο - Ήταν ο «δορυφόρος» της ληστρικής επιδρομής
Ένας Αλγερινός και ένας οδηγός ταξί, οι οποίοι είχαν ήδη συλληφθεί θεωρείται ότι είναι οι δύο που διέρρηξαν την γκαλερί «Apollon», αφαιρώντας σπάνια αντικείμενα αξίας άνω των 86 εκατομμυρίων ευρώ
Κόσμος στη γυάλινη Πυραμίδα του μουσείου του Λούβρου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου, μια ανάσα από τις πυραμίδες της Γκίζας
Το μνημειώδες μουσείο που εκτείνεται σε σχεδόν 500.000 τ.μ. και είναι αφιερωμένο στον φαραωνικό πολιτισμό, στοίχισε περισσότερο από 1.000.000.000 δολάρια και απαίτησε τιτάνια έργα 20 ετών, τα οποία υποστήριξε οικονομικά και τεχνικά η Ιαπωνία
Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
6