Κόσμος

Τουρκία: Φτιάχνουν δικαστήρια για τους χιλιάδες πραξικοπηματίες

Η Τουρκία μπορεί να χρειαστεί να κατασκευάσει νέες αίθουσες δικαστηρίων για να διαχειριστεί τις χιλιάδες διώξεις σχετικά με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ, καθώς ο αριθμός των συλληφθέντων έχει φθάσει τις 32.000.

Οι αρχές έχουν προφυλακίσει ή απολύσει ανθρώπους από την τοπική αυτοδιοίκηση, τον στρατό, τα μέσα ενημέρωσης και το δικαστικό σώμα και έχουν ζητήσει από τις ΗΠΑ να εκδώσουν τον πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορούν ότι οργάνωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

«Θα ανεγείρουμε νέες αίθουσες δικαστηρίων σύμφωνα με τις ανάγκες», δήλωσε ο Μποζντάγ στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν αναμένει να διεξαχθούν μαζικές δίκες με «χιλιάδες κατηγορουμένους» και διευκρίνισε πως μερικά από τα 32.000 πρόσωπα που κρατούνται για σχέσεις με τον Γκιουλέν μπορεί να απελευθερωθούν καθώς θα προχωρεί η νομική διαδικασία. Διευκρίνισε πως οι δίκες θα διεξαχθούν σε πολλές πόλεις της Τουρκίας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν υποσχεθεί ότι θα απαντήσουν στο αίτημα για την έκδοση του Γκιουλέν σε μια-δυο ημέρες, δήλωσε ακόμη ο Μποζντάγ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπριζίτ Μπαρντό: Η στροφή προς τον ακτιβισμό, η αποστασιοποίηση από τον φεμινισμό και η Μαρίν Λε Πεν ως «σύγχρονη Ιωάννα της Λωραίνης»
Η Μπαρντό προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των ακροδεξιών πολιτικών της απόψεων, των σχολίων της για το Ισλάμ και τη μετανάστευση, για την υποκίνηση φυλετικού μίσους αλλά και το ότι αντιτάχθηκε στο κίνημα MeToo
Μπριζίτ Μπαρντό
Το Σεντ Τροπέ αποχαιρετά τη Μπριζίτ Μπαρντό: Βοήθησε να λάμψει η πόλη μας
Το 1956, η μυρωδιά του σκανδάλου γύρω από την ταινία «Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα» του Ροζέ Βαντίμ, τότε συζύγου της Μπριζίτ Μπαρντό, τοποθέτησε την ηθοποιό και το ψαροχώρι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων
Το σπίτι της στο Σέντ Τροπέ
Εμάνουελ Μακρόν για Μπριζίτ Μπαρντό: «Το σύμβολο της Γαλλίας που ενσάρκωσε μια ζωή ελευθερίας»
«Ήταν ένα απόλυτο αστέρι του γαλλικού και διεθνούς κινηματογράφου, μια μορφή γυναικείας φύσης στη φαντασία του έθνους, μια ελεύθερη και αφοσιωμένη φωνή», έγραψε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος
Ο Εμάνουελ Μακρόν