Κόσμος

Τουρκία, Ιράν και Βραζιλία συζητούν τη συμφωνία για τα πυρηνικά

Οι υπουργοί Εξωτερικών του Ιράν, της Τουρκίας και της Βραζιλίας συναντώνται την Κυριακή, στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν τη συμφωνία πυρηνικών ανταλλαγών, την οποία υπέγραψαν το Μάιο.

Με βάση τη συμφωνία που επετεύχθη στην Τεχεράνη, το Ιράν συμφώνησε να στείλει στο εξωτερικό μέρος της ποσότητας του ουρανίου που διαθέτει, αναβιώνοντας έτσι ένα σχέδιο που είχαν χαράξει τα Ηνωμένα Έθνη με στόχο να διατηρηθεί υπό έλεγχο η πυρηνική δραστηριότητα του.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου θα συναντηθεί πρώτα και θα δώσει κοινή συνέντευξη τύπου με τον βραζιλιάνο ομόλογό του Σέλσο Αμόρίν στις 11.00 το πρωί, σύμφωνα με ανακοίμωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση και με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Μανουσέρ Μοτακί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ηρεμία πριν την καταιγίδα στο Ιράν: Πως πείστηκε ο Τραμπ για να μην επιτεθεί, το βήμα πίσω στις εκτελέσεις από την Τεχεράνη
Το διπλωματικό «ψηστήρι» των χωρών του Κόλπου στον Αμερικανό πρόεδρο την ώρα που στην ιρανική τηλεόραση στήνεται σόου με «ομολογίες» διαδηλωτών
Ιράν