Κόσμος

Τούρκος υπουργός: «Θα σας “πνίξουμε” στους πρόσφυγες – Θα στέλνουμε 15.000 το μήνα!»

Νέες απειλές από την Τουρκία προς τη Ευρώπη και παιχνίδια στην πλάτη χιλιάδων προσφύγων. Αυτή τη φορά, δεν είναι η απειλή μόνο πως θα ακυρωθεί η συμφωνία για το προσφυγικό ανάμεσα σε Ε.Ε. και Τουρκία, αλλά ότι η Άγκυρα αν θέλει, μπορεί να στέλνει στην Ευρώπη κάθε μήνα 15.000 πρόσφυγες!

«Αν το θέλετε, μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο στους 15.000 πρόσφυγες που δεν σας στέλνουμε κάθε μήνα και να σας προκαλέσουμε ασφυξία», δήλωσε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, όπως μετέδωσε το βράδυ της Πέμπτης (16.03.2017) το πρακτορείο Anadolu.

«Θα πρέπει να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να κάνετε παιχνίδια στην περιοχή χωρίς να λαμβάνετε υπόψη σας την Τουρκία», πρόσθεσε.

Ο Σοϊλού επέκρινε την απαγόρευση σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, κυρίως στην Ολλανδία και τη Γερμανία, της διεξαγωγής εκδηλώσεων υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου.

«Θα αλλάξει το σύνταγμα στη Γερμανία, στην Ολλανδία; (…) Είναι εσωτερικά μας ζητήματα (…) Γιατί ανακατεύεστε;» διερωτήθηκε ο Σοϊλού απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους.

Επίσης ο Τούρκος υπουργός κατηγόρησε τη Γερμανία και την Ολλανδία ότι εμπλέκονται στις διαδηλώσεις που είχαν πραγματοποιηθεί το 2013 κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις φιλοκουρδικές διαδηλώσεις του 2014 και στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου. «Προσπαθούν να ολοκληρώσουν τη δουλειά που δεν έχουν τελειώσει», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε διαθεσιμότητα ο CEO της Astronomer Andy Byron μετά το τρυφερό ενσταντανέ με τη ερωμένη του στη συναυλία των Coldplay
Η αντίδραση της Astronomer πάντως άργησε και δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η καθυστέρηση οφείλεται στις χρονοβόρες διαπραγματεύσεις για την παραίτηση και το πακέτο αποχώρησης του Byron
Το ζευγάρι που έγινε viral στη συναυλία των Coldplay 9
Ο Ντόναλντ Τραμπ μήνυσε τον Μέρντοχ και την WSJ: Ζητά 10 δισεκ. δολάρια για δημοσίευμα
Η μήνυση αφορά δημοσίευμα της WSJ σχετικά με επιστολή που φέρεται να έστειλε ο Τραμπ στον Τζέφρι Επστάιν και περιελάμβανε σκίτσο με σεξουαλικά υπονοούμενα, υποδηλώνοντας μια προσωπική σχέση μεταξύ των δύο ανδρών
Ντόναλντ Τραμπ 3
Η σύζυγος του CEO της Astronomer διέγραψε το επίθετό του από το προφίλ της στο Facebook – Το «τίμημα» μετά τη συναυλία των Coldplay
Η Μέγκαν Κέριγκαν αφαίρεσε το επώνυμο «Μάιρον» μετά το βίντεο που δείχνει το σύζυγό της αγκαλιά με την διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της εταιρείας του, σε «Kiss Cam» στη συναυλία των Coldplay
Ο Κρις Μάρτιν «τσάκωσε» παράνομο ζευγάρι στη συναυλία των Coldplay
1